Pollenallergi, fy!

Träningen idag var hord och jag ärktte att det blev svårare och andas ju större andetag jag tog. Kan det bero på pollenallergi? Har du haft pollenalergi eller kanske har, vad händer på dig. Kliar det i ögonen, täppa i näsan eller svåra andningar. Förra året så fick jag problem med ögonen och lite men andningen. Me nnu har jag inget problem med ögonen men nu håller allt på andningen. Kan det värkligen endras så? Allergi är svårt att förstå!

Men i alla fal så för att bota andningen så körde jag inom apoteket efter träningen och köpte en "andningsdos". Väldigt konstig om jag måste säga det själv. Det liknade absolut inte en vanlig astmasperej eller vad det kallas.

Den var blå-ljusblå och såg ut såhär:

En fifig manik!

Ush! Det ...

Ush! Det är fruktansvärt varmt! Til och med i skuggan så är det hett som bara den. 24*, är inte det helt sjukt!? Det är säket så varmt du bara för att klimatet håller på att ändras mycket nu. Eller tror inte ni det?
Ska träna nu så jag har lite brådis. Ska träna inne idag men imorgon börgar ute sesongen. Jätte kul! Det ska bli skönt för då svalkar vinden i nacken.




Onsdag 29:e April

Hej underbara onsdag!
En härlig vårdag och det känns värkligen som sommar. Hur kul som hälst att vädret har hållt sig så fint, och så länge också. Men jag börgar faktiskt att bli lite orolig för tänk så kommer det regn bara så där....Ush hemska tanke! Men i alla fall så ska jag snart till Elin eller hon kommer till mig rättare sagt. Hon kommer ta med sig Johanna och vi får hoppas att Nelly också kommer. Så blir det ett litet fik hos mig i eftermiddag. Jätte kul! Girlpower!

I skolan så var det svårt att sitta stilla. Det var så varmt så det flästa bara satt och viftade med sina arbetsböcker framför ansiktet. Det var så hett så man nästan höll på att svima. Som tur var så fick vi sluta lite tidigare och man sprang snappt ut i skuggan och svalka sig. Nu knackar det på dörren, vem kan det va!?....

Tisdag 28:e April

Ush, nu har jag riktig ångest. Jag klänner skamm om att jag inte bloggat på hela dagen! Jag har varit hos Elin hela eftermiddagen och har inte hunnit bloggat. Jag hade tänkt att blogga direkt efter skolan men jag var utelåst. Men pappa (han hade resärv nyckel) kom och lämnade nyckel som tur var. Men då var det försent att blogga så jag gick direkt till Elin. Jag har dåligt samvete nu men förlåt värkligen!

Nu är det också jätte brådis. För nu ska jag plugga och städa. Så hela dagen  har det varigt svårt att blogga och det kommer nog bli så också. Som jag inte bloggar så mycket så vet ni i alla fall det så ni inte förväntar er en massa inlägg. Vi hörs nog lite senare!


Har ni sett min nya heder!?

Dagens normala vardag


Vardags oufit

Veckans to-do


Tisdag: Hämta klänning på Väla

Onsdag: Hårdträning

Torsdag: Har inte bokat in något på torsdag. Vi får se om det kommer något plötsligt

Fredag: Längesedan nu och jag måste värkligen ut på stan och ta en fika!!

Lördag: Städ-dag, trist men måste göras

Sönda: Också tom dag.



Kanske ska till salog Lollo och fixa håret. Det var ganska så längesedan nu. Men det kanske kommer in på torsdagen. Men vi vår se om jag får en tid! Ska äta pankakor nu. Ha det bra!


Super varmt!

Det är riktigt varmt ute nu. 21*, det är inte riktigt klokt. Och det är ju bara april och det är ju redan rena rama sommar vädret. Måste värkligen ut och sola nu, ska bara få något i magen. Eller jag äter nog medans jag solar, smart. Då hinner jag ju njuta ut av solen ännu mer innan träningen. Vi ska nog spela på utomhusbanorna idag och det kommer att bli jätte kul. Fast jag är ganska trött just nu så jag kanske inte årkar spela, och kanske inte i det häär varna vädret heller. Men vi får se, man kan ju altid lägga av när man som mäst inte vill/årkar spela.



 

Måndag 27:e April

Hejsan på er! Sitter nu och dricker massor av saft. Har kanske drukit 100 glas saft nu. Vi hade fotboll i skolan och det var riktigt ansträngande. Jag är ju inte världs bäst på fotboll men jag kan ju sparka på bollen och göra mål.  Måste erkänna att jag tyckte jag var rätt så duktig för jag gjorde 2 mål (!) Men i alla fal så när vi cyklade hem från idrottsplatsen (där vi spelade fotboll) till skolan igen så valde jag att ducha hemma istället. Så jag cyklade hem men fotbolssgrejer på mig och tog en kall duch när jag kom hem, och drack massor av saft!


Linne marlvin & Puma shorts


Ekvatorn

Hallå, är jag vid ekvatorn?! Det är värkligen varmt ute ikväll så jag tog på mig min bikini och solade precis innan jag grillade. Brun blev jag dock inte men det var avkoplande. Jag grillade sedan kotlett och det var jätte gott. Jag var lite tveksam när jag såg att det var kotlett som jag skulle grilla för jag brukar bara grilla korv eller hamburgare. Men det blev ju bra ändån. Solade lite till efter maten tills jag märkte att det blev lite kyligar. Då tog jag på mig en topp och mjukisbyxer och tog en runda med hunden. Vi gick längs med cyckelstigen bort mot skolan, sedan traskade vi hem.  Sitter nu med kaffe i handen och ska snart försöka hitta något kul på tv, vi ses!


Bleka jag..


Stekt potatis och kotlett


Söndag på Väla

Hej allihopa!
Har haft en underbar dag på Väla. Många fina klänningar men valde att sova på saken så köper jag det imorgon. Istället gick jag till Tasty House och tog en glass. Mango sorbe och Haselnöts krokant. Köpte också en påse med nötter som man kan ha ikväll istället för godis. Tittade ett par fins skor som jag tyckte om. Fast jag tänkte att det var lika bra att köpa de imorgon när jag ändån skulle tilbaka till Väla igen. Annars hände det inte alls mycket men det var ju ändån kul. Man kände sig som en prinsessa när man gick bland det fina klänningar. Men jag måste erkänna att det var en fin "klänning", om man kan kalla det för klänning. Det var mer en tunika. Men i alla fall så var den svart och så hade den som en roset vid midjan. Jätte söt!

Nu är jag hemma i alla fall och hade tänkt att gå ut i solen för det är jätte varmt! Hade också tänkt att grilla igen, kul va!?




 

Regn eller sol?

Det ser ut som regn väder idag. Solen tittar fram lite bakom det gråa molnen. Ibland blir man lite rädd när det har varigt fina dagar så länge. Man blir orolig och bara väntar på den dagen regnet kommer. Jag hoppas värkligen inte att det ska regna idag. Annars är det varmt ute hela 14*.



Söndag 26:e April

Det känns som om jag har sovigt bort hela söndagen. Vaknade vid åtta och tog mig en kopp kaffe. La mig sedag i sängen och sov till kl 9.45. Jag brukar sova till 8-9 så denna dagen är nog rekord! Man säger ju också att man blir pigg av kaffe men jag blev ju trött. Det kanske beror på vilka vaner man har och om det är dåliga eller bra. Men i alla fall så är jag vaken nu och jag hade tänkt att lite senare så ska jag upp till Väla Köpcentrum och köpa någon fin klänning. Men vi får se, kanske ett par skor också. Ska äta där också, de har himmelskt god mat där! Nä men om jag ska hinna det så får jag ta och göra mig i ordning, (sitter i pyamas). Vi hörs av innan jag åker!




Tv eller värklighet

Det sa på vädret att det fraderna idag skulle ligga mellan 25-29* Fast man kan ku alldrig lita på vädret på tv för ens man sätt det på riktigt. Ochy 25-29* är rätt så väl mycket. Så jag viste inte riktigt vad jag skulle ta på mig. Men jag tog ett fast beslut och bestämde att lite på tv:n denna gången. Så här kommer outfiten:


Kofta och linne från Marlvin, kjol från Peral, hår accesoar från hear accesoare

Skor från Huro

Lungt och skönt

  Nu är det lungt och skönt här hemma, igna gäster eller pipande ljus. Sitter och fläcktar mig med Hello Kitty fläkten fast jag har ont i magen. Det kan nog vara så att jag ätigt för mycket godis. Jag har värkligen svårt för att sluta äta godis. Tar jag en bit så måste jag ha fler. Men nu när jag har ont i magen så önskar jag att jag inte hade proppat i mig all den där godisen som jag år i slutet. Men det värsta är nog att jag har godis kvar så om jag bara sitter och gö ingentig så slinger handen ner i påsen och plockar upp godis. Nä, jag får faktiskt ta och slänga iväg den någon stans.......Så nu var den borta, haha! Om jag måste ärkänna så tror jag att jag små äter lite mer godis under Robinson på tv. "Dagens" kommer lite senare.


Titta! Godiset är ju snart slut

Lördag 25:e April

Känns som om hela degen bara var ångest! Det har varigt jätte mycket med kalas och ingen blogg. Kalaset var sådär men när Nelly kom så blev allt roligare! Presenter fick min syter, massor men det var en  present som t.o.m. jag gillade. Det var en lite fläckt av Hello Kitty som var så uppfriskande när man låg och solade. Kitty brydde jag mig inte om, det var bara fläckten. Borde värkligen köpa en sådan till mig, kanske i en annan modell. Att vara lekledare gick bra. En skattjackt fixade jag till. När jag sa att det var godis som skatt så var jakten igång. Pizza hade vi till lunch och sedan tårta. Vi hade ett specielt ljus som spelade "Happy Birthday" när man tände det. Det var väll ett balt ljus?!


Paket öppning


Nu ska det grillas igen!

Har ring runt lite till kompisar men ingen svarar, jag som hade tänkt att grilla hamburgare. Jag vet att jag är sjuk men ibland kan det ju vara bra att sitta utomhus och äta för att få frisk luft, inte sant? Får väll ta och ringa runt lite mer och se om det svarar då, Ida svarar ej, Nelly är inte hemma. Klart, jag har ju fler kompisar men det är det närmaste. Måste tända eld på grillen nu, vi hörs efter midddagen


4 enkla huskurer

En läsare skrev till mig och sa att man inte blev förkylf och febrig av kyla utan av bakterier. Men är det inte så att det finns bakterier i kylan som bryter in i kroppen och hindrar kroppens försvar. Och det är väll då man blir förkyld. Men jag vet inte riktigt, men i alla fall så kommer ett par tips om huskurer som de flästa kanske har hemma.

Tips 1: Drick mycket varm te. Hälst med smak av citron eller mint. Det hjälper oftast mot ont i halsen och att du känner dig varmare p.g.a. febern.

2: Håll dig varm och ta på dig en morgonrock och ett par gosiga strumpor. Det är viktigt att du inte fryser!

3: Hacka eller riv vitlöck och lägg under tungan. Om man tycker det smakar vidrigt så kan man istället lägga de i teet. Det hjälper mot täpta luftgångar och svåra andetag.

4: Man kan också värma grytlappar i micron. Efter en minut eller så i micron så tar man ut de och läger på halsen eller ner på bröstet.



Vitlök och te

Pluggtips från Isabella Löwengrip

Steg 1 (inledning, syfte, metod, frågeställning, källor)

Här ska du väcka ett intresse för den som läser. Du kan antingen hänvisa till ett historiskt problem eller ta upp en fråga som är intressant att väcka för allmänheten. Du anger syftet till varför du valde de här ämnet samt vilken frågeställning du har valt i frågan. Du kan ta upp tidigare fortskning och ge svar på vad den kom fram till. Du berättar vilken metod du har tänkt att använda, böcker, intervjuer etc. samt källorna. Du skriver varför du valde vissa källor men även varför du valde bort några. En avgränsning helt enkelt.

Steg 2 (Avhandling, undersökning, analys)

Det är här du ska presentera din undersökning inom de ämne du valde. Börja gärna med en bakgrund, sedan frågeställningen igen och sedan själva uppsatsen där du diskuterar ämnet. Här gäller det att vara konkret och neutral och undvika ord som “jag tycker” Skriv istället “det är anmärkningsvärt att..” Det gör man för att vara så trovärdig som möjligt. Allt du säger måste basera sig på källor som du tydligt hänvisar till. (Allt du säger ska kunna gå att hitta fakta till). Problemetisera gärna ditt ämne och svara med fakta för båda sidor. I slutsatsen kan du utgå mycket från just den delen i texten.

Steg 3 (Sammanfattning, slutsats)

Det är här säcken ska knytas ihop. Det är här du ska svara på den frågeställning du uppgav i inledningen. Du har just presenterat faktan och nu är det upp till dig att reflektera över den. Du behöver inte komma fram till något eller ta ställning om det du skriver, dock måste du kunna argumentera får båda sidor. Ta upp konsekvenser från olika perspektiv, en individ, ett samhälle eller ett helt land. Hitta gärna en pararell till något likande som har hänt tidigare i historien. Vad hände efter det? Vad fick individen/samhället/landet för konsekvenser av det? Vad tror du att det här kommer ge upphov till i framtiden? Be gärna någon att korrekturläsa. Ofta blir man hemmablind.

 

Jag tycker tipsen är riktigt bra och ni får ta del av den igen!


Sjukling gräddar våfflor

Sjuk som sagt men har också kommit på att det änklaste man kan göra om man är sjuk förutom att sova så är det noga att baka något varmt som går att laga på 20 ungefär. Det var det jag gjorde så när jag gick i köket och frös så stälde jag mig bara intill våffelhjärnet (eftersom jag gräddade våffler) och vämde mig. Det var rätt fiffigt, eller hur? Så jag försökte hålla mig så nära våffelhjärnet som möjligt när jag vispade ihop smeten. En annan huskur är nog att baka mycket och stå så nära ugnen/spisen eller vad man nu gör så man håller sig varm. Men då betyder det ju att kockar eller sådanna som bakar nära spisen nästa aldrig blir förkylda. Men det kan väll inte han någon som hällst betydelse.

Jag bakade i alla fall våffler och höll mig varm. När jag skulle grädda våfflerna så brände jag mig lite på handen men eftersom jag hade smärttillande i mig så gick det över snabbt och lätt. Men där imot när jag skulle vispa grädden till våfflerna så vispade jag för fort så det bara skvätte ut med grädde i hela köket. Det fanns int så mycket att göra åt den saken, det var bara att torka upp. Vi har fått myror i huset så då är det någ extra viktigt att hålla kåll på sötsaker som vispgrädde.




Recept kommer sen!


Fredag 24:e April

Oh, godmoron på er!
Nu har jag 38,3* feber. Det riktigt tråkigt att vara sjuk! Specielt på en fredag. Jag som skulle åka till Helsingborg idag och äta tapas. Suck, jag har provat kuren med vitlök och jag kände mig lite friskare i halsen. Har också tagit en kop te och gjor mig en frukost på bara frukt. Får se om ja årkar lite senare att göra våffler för jag hittade ingdienserna i ett skåp. Missar ju skolan så jag får nog ta och plugga lite extra. Och jo, hittade ett pluggtips från Isabella Löwengrip som kommer upp lite senare!


Ipren hjälper väll bäst?!


Frukt frukost


"Dagens"

Det var en läsare som hade skrivit till mig och kallat mina outfits f ör dagens. Det var h äftigt faktiskt och ett nytt ord ocks å. Men i alla fall som kommer dagens outfit h är. Lite v årk änsla kanske, äh vi f år se:


Vit tröja från pros, topp från marlvin, Sassie snowwash Jeans
skor från kawazaki, vit väska från Kinch och solglasögon från Prestige


Förkylning på gång

Åh, träningen gick inte alls bra och nu tror jag att jag är förkyld. Det är väldigt jobbigt att vara förkyld och ha ferber. Spesiällt i första "fasen" alltså då man märker att man är sjuk. Det ända man kan göra är att sova och blogga förståss, om man årkar. Det är ju inte alltid man årkar göra saker som är så pass lugna. Det ända man igäntligen är att sova. Det bästa ar ju också att dricka te. Några bra huskurer är som sagt att dricka mycket te men också att hacka vitlök och lägga det under tungan. Jag har provat det en gång med det var inte gott, men det hjälpte lite. Men det hjälper oftast mot hosta och så kontacktar det blodkörtlarna under tungan så man blir pigg. Vissa säger att citron vatten hjälper men det tycker inte jag.

Ska nu försöka att göra klart förberederna till barnkalaset för min syster. Jag blev ju utnämnd till lekledare så det är nog lite extra jobb till mig. Men det spelar ju ingen roll, det är ju bara kul!
 

Så om du är förkyld hemma så ta mina huskurer och prova de!
Jag själv ska sova, hej så länge!

Torsdag 23:e April

Hejsan alla!
Jag är varm och trött och jag årkar värkligen inte träna. Skolan var jobbig från första timmen till sista och nu sitter jag och plugar, suck. Föresten så hittade jag ett plugg tips igår på blondinbellas blogg och de tipset var ju helt perfeckt. Lite läxgodis och sånt där....äh, jag laddar upp det sen. Men i ala fall så hände et inget kul iskolan. Om jag ska träna idag som jag happas att jag inte ska, så får man förbereda för barnkalas. Tårta och allt sådan ska vara fixat tills på lördag. Nä, nu ska jag ta en tuplur!




Plugga är inget för mig

Jag behöver lite hjälp. Jag är inte en sådan som tycker det är så kul att sitta hemma och plugga. Så därför vill jag ha er hjälp med lite tips som man kan ha när man sitter och har det tråkigt och pluggar. Jag får typ aldrig lugn och ro när jag pluggar. Jag kan liksom inte sitta still jag måste göra något hela tiden. Det är som om jag har myror i kroppen så när jag setter mig framför min läxa så biter de mig och "säger": DU FÅR INTE SITTA STILL, RÖR PÅ DIG! Jag vet att det låter lite fåningt men det är så! Så, jag behöver ett tips eller i alla fall ett råd. Jag vet att man kan göra läxan i skolan men det är ju nästan ännu värre, haha!


 

Outfit

Här kommer en snabb outfit för sen måste jag plugga! Mycket händer nu på sitåne. Men i alla fall här kommer den:

Tröja från proz, grön topp från Ney, Sassie snowwash Jeans,
ballerinaskor från Marco Lozie och en söt lite väska från Lady Ian


Onsdag 22:e April

Har inte kunnat blogga på hela dagen för jag har både skola, plugga, städa, tränat och köpt skor. Skolan tar liksom halva min dag och det är så idiotiskt. Spestält när det är tråkigt som idag. Film och allt möjligt. Vi borde skaffa flextid, då kan jag ju börga skolan kl 10, åka hem och blogga kl12 och sedan gå till skolan typ till 4. Det var ju en jätte bra idé. Det var ju bara tur att jag inte säljer majblommer då skulle ju dagen bar aryka åt skogen. Men jag sitter nu här och bloggar och har god tid på mig, det är ingen som stör och jag kan sriva i lugn och ro!

Skorna då!? Jo, vid 4 tiden idag så åkte jag upp i centrum och tittade på trampolin. Där fanns olika typer av skor men det vara bara ett par som jag föll för direkt. Ett par kawazaki, grön och vita och faktiskt riktigt fina. Jag tänkte inte riktigt på at köpa högklackade skor idag men lite mer vardags skor. Det var ett bra pris och förra vintern så hade jag ett par sådanna från samma märke, men kanske inte samma modell. Men nu är det ju sommar så nu ska man ha bekväma skor! Har ni något tips på sommriga vardagskor?



Ett par grön-vit randiga kawazaki. Balla eller hur?

Nä, nu måste jag äta och hoppa in i ducken. En outfit kommer in lite senare, ses!

Inga planer eller planeringar

Jag är väkligen inte en sådan person som är bra på att planera, Som idag t.ex. När jag skulle åka upp till stan och köpa mina skor som jag hade tänkt så var det stängt på affären. Gabriella, du är ju riktigt god du! Jag börgade fnissa lite först men till sist så tycket jag att det var fånigt gjort. Att man värkligen är så dålig på att planera som jag är. Man kan ju nästan inta vara sämre. Eller kan man? Men i alla fall så istället för att gå och tjura så mötte jag upp Rasmus, Nelly och Joanna som sålde Majblommor. De bärettade en lite "rolig" historia som hänt Joanna den. Det handlade om att Joanna tappat en tjugolapp i rönneå så då var det ju inte bara jag som var klantigt idag. Historian var ju lite rolig men kanske inte så kul för Joanna.

Men det var ju lite tråkigt för mig att det inte blev några skor. Men till imorgon så kan jag inte 100% lova men 99% att jag köper skorna imorgon. Men som ni vet så bli inte förvånade om jag kommer hem med tomma händer.


 

Tisdag 21:e April

Hej på er!
Skolan, som vanligt idag. Fast vi hade ur svåra prov som jag inte alls tyckte om. Frågade de flesta i klassen (de mognaste) om de vill spela golf med mig på utskutnings banan men gissa vad jag fick för svar: -Nä, ska säjla majblommor. Då slog det mig att det är första maj snart och då måste man ha en sådan blomma. Jag sjäv säljer inte. Men min bästa kompis gör det och för att alla barn i värden så hade jag tänkt att köpa en. En till bilen också så klart för det är väll så modernt nu. Det flästa bilarna som jag har sett så har det en majblomma. Fast det är ju olika, min pappa t.ex. Han köper en "bilblomma" man han sätter den inte på bilen utan inne i hans garage. Lite onödigt tycker jag, men man tycker ju såklart olika.

Ingen golf idag alltså. För det är ju inte så kul att spela ensam. Nä, istället så åker jag och köper skor. Hade tänkt mig ett par "ballerina"  skor. Jag har ett par nu men de är lite slinta och det är ju inte häller så snyggt med slitna skor. Så jag åker till trampolin montro eller närmaste skoaffär, men jag åker i alla fall så fort som. Ska bara slänga ihop något till fika. Ni hänger också med mig, eller jah, kameran i alla fall!

Men lova att inte glömma köpa Majblomman för barnens skull!


Veckoplanering v.17

Har nu börgat skriva veckoplanering så jag börgar då på en gång och eftersom det är måndag så börgar vi på tisdag. Kom på denna idén så att ni är berädda på vad jag ska göra denna veckan. Så det inte kommer som en shock att jag helt plötsligt börgat blogga om något helt annat.

Tisdag: Ut på sjutbana och spela golf.
Onsdag: Extra lång träning och längre jogging runda en vanligt.
Torsdag: Planering för barnkalas, syster fyller år!
Fredag: Köpa en extrem tårta (till barnkalas).
Lördag: Match och barnkalas!!
Söndag: Ut på en tapas resturang i Helsingborg


Mycket barnkalas denna veckan!

Recept från solen


Många läsare har undrat om receptet på min Sol smoothie. Receptet är jätte enkelt så jag delar med mig av minna ingridienser till er. Var så goda!:

Till 1 glas:

2dl glass
1st päron
1st äpple
½ citron (citronsaft
½st banan

Skala och dela bananen, äpplet och päronet. Häll sedan alla ingridiänserna i en mixer men häll i citronsaften sist. Servera sedan den härliga  smoothien.

ICA mataffär

Har just varigt på ICA och handlat bl.a. mat och glass. Sitter nu i solen med min magnum och läser en bok, förutom att blogga. Träningen gick bra (som vanligt) och schemat nu framöver är att sitta framför tv:n och dricka te. Käner mig lite krasslig i halsen. Håller kanske på att bli förkyld. Det tycker jag är lite konstigt när det är som varmast så blir man alltid förkyls fast det inte är kalt ute. Man blir väll oftast förkyld när det ät kalt eller? Men man kan ju få andra "sjukdommar" eller kanske mer kallade som influensa eller jag vet inte, men men kan ju få pollen alergi men då får ma<n vell inte ont i halsen. Desutom så är jag inte allergisk mot pollen så det är ju inte så stor risk att det är det. Men vad kan det då vara. Hmm....får ta reda på det lite senare.


 

Måndag 20:e April

Gah! Tiden går så fort. Det är ju redan mitten av april. Det är nästan läskigt eller vad tycker ni? Jag gillar inte det för det känns som om nyårsafton var igår. Men tiden går i alla fall framåt och det är väll det som är huvudsaken. För tänk om tiden bara skulle stannat upp. Vad skulle vi gjort då. Suck, ibland förstår jag inte riktigt vad jag bablar om så vi gör över till dagen idag. Som sagt så är det 20:e april och jag har precis pluggat och ska snart till träningern. Men måste mixa ihop något först och äta för jag är rätt så hungrig men det är inte så svårt det är bara shoff shoff sen är det klart. Men nu måste jag göra mig i ordning, vi ses!
Här kommer dagens outfit:




Sol smoothie

Solen har kommit tilbaks nu och det är så härligt. Solen ger värkligen energi! Men i alla fall så mixade jag ihop en smoothie och nu kallar jag den för smothie. Jag brukar inte döpa mina smothie till något men idag så gjorde jag faktiskt det. Så vilket namn passar bätre än Sol smoothie. Men jag tog min smoothie och satte mig på altanen och läste min bok. Marley & Jag (min bok) är ju faktiskt jätte bra. Jag har nästan läst ut den jag har kanske 4 kapitell kvar något sådant. Spännande är den också, och rolig. Så om du någon gång se en bok i en bokhandel eller på ett biblotek så köp/låna den!

Medans jag satt i solen med min smothie och min bok så var jag så nära på att somna. Det var så varmt och solen lös i ansiktet och det var så härligt. Men det är en sak som jag inte riktigt förstår. Jag somnade nästan av solen, men annars brukar jag bli pigg av den. Så vad hjälper igäntligen solen, pigg eller trött. Ah, det kan tyvär inte jag svara på så då får ni svara på det istället. Jag vet, vi gör så här. Ni ger mig ett svar på vad ni tycker solen hjäper er hälsomessigt, blir du pigg eller trött så startar vi en liten röstning. Så vi säger att röstningen håller på en vecka ungefär så får vi se då. Vi hörs!





Haha! Att man kan få en smoothie mustach


Artickel om Malin Hjärtström


Malin var en levnadsglad och omtyckt tjej som ville utbilda sig till civilekonom. Men i höstas blev hon nedstämd, och hamnade i dåligt sällskap. Jag misstänker att det var då hon provade droger första gången, berättar hennes mamma. Foto: Linda Janis och Privat


Malin offer för nätdrog

Malin Hjärtström, 19, hade hela livet framför sig och ville utbilda sig till civilekonom.
Men i går morse dog den drömmen med henne - hon föll offer för nätknarket.
- Jag pratade med henne otaliga gånger om faran med droger och sa att hon måste byta umgänge. Men drogerna var starkare, säger hennes mamma Pia.

Två ungdomar har hittats döda i Gällivare inom loppet av ett dygn. En av dem var 19-åriga Malin Hjärtström. Den troliga dödsorsaken är en överdos av drogen DMX, som kan köpas på nätet. Ämnet fanns tidigare i medicin mot hosta, men narkotikaklassades av regeringen förra året. Det skedde efter påtryckningar från ungdomar i Åkersberga - de hade då förlorat en vän som dött av DMX. Och nu kan det alltså ha hänt igen. I går fick Pia Hjärtström beskedet - som ingen förälder ska behöva få. - En präst och en polis kom och berättade att Malin hade hittats död. Det är inte sant, tänkte jag. Det här kan inte hända. Men jag hade haft en obehaglig känsla i magen hela dagen, jag kände på mig att något hade hänt Malin. Och jag hade rätt, säger hon.


Hoppas kunna rädda andra

Efter att ha funderat känner Pia att hon vill berätta om vad som hände hennes dotter - i hopp om att det på något sätt ska kunna rädda andra.
- Jag vill inte att fler ungdomar ska gå en meningslös död till mötes.
Malin hade sovit hemma natten mellan torsdag och fredag, och var på bra humör. Vid sextiden på fredagskvällen blev hon upphämtad av några vänner och vad som hände sedan har Pia fått pussla ihop med hjälp av uppgifter från Malins vänner och polisen.


Hittades död i sängen

- Som jag har förstått det så åkte Malin på en fest och där var det en person som sålde DMX till henne. Efter festen åkte hon till en bekant i Malmberget där hon sov över. Och på morgonen hittades hon död i sängen. Det går inte ens att uttrycka hur det känns.
Malin var fram till i höstas en levnadsglad och omtyckt tjej som precis hade gått ut gymnasiet och funderade på att utbilda sig till civilekonom.
- Hon var så vacker och underbar, och omtyckt av så många. Men i höstas blev hon nedstämd, och jag som själv jobbar inom psykiatrin såg att hon visade tecken på depression. Hon gick till läkare och fick behandling, men under sin låga period hade hon hamnat i dåligt sällskap och jag misstänker att det var då hon provade droger första gången.


Vill få unga tänka till

Pia fortsätter:
- Jag vill berätta om Malin för att få andra ungdomar att tänka till innan de provar droger och speciellt så kallat nätknark. Det här måste få ett slut, och mer resurser måste avsättas för att stävja det här innan fler ungdomar går en meningslös död till mötes.
Omständigheterna kring det andra dödsfallet i Gällivare är ännu inte klarlagda.
Den 21-årige mannen var på en fest i fredags kväll när han plötsligt slutade andas.
Ambulans tillkallades, men 21-åringens liv gick inte att rädda.
Polisen avvaktar nu en obduktion.
- Vi misstänker i nuläget ingenting utan jobbar förutsättningslöst, säger Ulf Suup, vakthavande befäl vid Norrbottenspolisen.
Så sent som i mars gjorde polisen razzior över hela landet mot 447 personer som hade köpt droger på nätet. De flesta var födda på 80- och 90-talet, och tidigare ostraffade.

 

 

Jag tycker inte alls om denna articklen! Stackars Malin säger jag bara. Men sedan förstår jag inte bara varför unga kvinnor sätter en sådan press på sig själva. De ska va snygga, sexiga, pupulära ah allt man kan tänka sig att vara. Men va er själva för gudsskull. Sedan förstår jag heller inte varför man ska offra sitt liv bara för en sådan sak. Men som sagt så knarkade Malin och det var ju häller inte så bra. Men jag tror nog hon knarkade p.g.a. självmord tror inte ni det?
 

Söndag 19:e April

Godmorgon!
Det var trasligt med datan igår för internet strulade. Men det kan man inte göra något åt för nu är jag här igen! Vädret idag ser ut och vara grått och trist så det kanske inte blir en fin och härlig dag idag. Det blir nog mest en inne dag idag fast än att det är 7* ute så kan det ju ändån vara skönt med inne dagar ibland om man inte har något att göra. Tog en frukost hemma idag fast än det är söndag så brukar jag alltid åka upp till ICA och ta en macka eller så, så stannade jag hemma p.g.a. vädret. Ibland får man inte årken att åka någonstans när inte solen skiner eller hur? Det ända jag får göra nu är att hoppas på att solen ska lysa fram bakom de gråa molnen så man kan gå ut och få frisk luft. Det vore skönt, vi ses & hörs!

Outfit:

Linne från marlvin, tröja från Pros och harembyxa

Grill-tips!

Ikväll kanske det blir så att jag grillar något fast problemet är att jag har inte något som man kan grilla. Men vad är igäntligen det bästa man kan grilla. Jag gillar att grilla seppar och majskolvar. Det är riktigt gott så det kanske blir att jag grillar hamburgare eller något lite enklare. Har du något spesiält griltips? Tipsa mig i så fall nu så fort som möjligt. Ni har en halvtimme på er och tiden börjar nu!

Ägg i Centrum

Dagen inna skärtorsdagen så åkte jag och Nelly till centrum för att köpa påsk-presenter. Vi börgade att köpa till Nellys mamma. I samma butik som vi köpte presenter till Nellys mamma så fanns det en tävling. Jag skrev upp mig på en lapp och tävlade om att vinna fina priser. Jag trodde värkligen inte att jag skulle vinna men jag var med bara för nöjes skull men gissa vad jag gör?! Jo jag vinner kul va!? Så idag i eftermiddes så åkte jag upp till centrum och hämtade mitt pris och det var en fin äggkopp som förestälde en tennisspelare. Jag passade också på att ta ett fik på expressen. Med en kopp choklad och en choklad kaka. Kanske lite mycket choklad men jag älskar värkligen choklad. Det är så gott det smälter liksom i munnen med en mjuk smak.


Fin eller hur?



 

Skönt med sovmorgon!

Har precis kommit hem från skolan eller jag kanske för 5 minuter sedan men i alla fall så var det en lång och ganska så normal dag. Det ända som var lite "konstigt" eller så, så var det nog den extrema sovmorgonen. Riktigt skönt! Det borde faktiskt vi ha lite oftare. Trots att vi gick till kl15.00 så var jag ändån pigg och glad hela eftermiddagen. När jag kom hem så tog jag en sväng med hunden. Vi gick i skogen som vanligt och sedan tilbaka igen. När jag kom hem igen så tog jag en glass och sedan så kokade jag makaroner eller håller på fortfarande. Ska bara koka korv också sedan har jag gjort dagens bruch!

Outfit:

Ursäckta bildens suddighet!


 

Fredag 17:e April

Godmorgon!

Har sovmorgon idag så jag passar på nu att göra en upatering. Updateringen igår gick inte så bra bara 2 inlägg. Men jag ber så om ursäkt tiil er som hoppats att få mer. Men det är lite körigt nu med skola och tennis så de är nog därför. Men som sagt godmorgon! Har mixat i hop en frukost precis med hårda bröd (knäckebröd)  och äppel Juice. Tog sedan en sväng med hunden och nu är jag här. Men det är värligen kul att sitta här nu precis innan skolan för det brukar ju vara så att jag har ingen tid att sitta vid bloggen på morgonen. För jag är en sådan sov tjej och jag är nästan alltid morgontrött. Skolan börgar ungeför 8 och jag vaknar halv 8. Inte bara det jag ska till Nelly vid kvart i 8. Så då har jag ju bara en kvart på mig typ att sminka mig, äta frukost, göra vid håret och allt man gör på morgonen. Skolan idag börgar 09.50 och då hinner jag mycket som t.ex. blogga. Vi hörs efter skolan!


 

Skräpmat efter träning

Jag vet att man inte ska äta skräpmat efter en träning. Det är ju därför man tränar. Men jag åt en kebabrulle eller i alla fal halva och om Anna Skipper skulle sätt mig äta det så skulle nog jag fått "smisk". För vem vill kalla sig själv fet. Nä, inte jag och det tror jag inte häller ni vill. Men jag är inte en sådan som äter skräpmat ofta utan jag försöker leva ett sunt liv. Men ibland så kan jag kanske slanga i mig en pizza om jag t.ex. kommer direkt från en träning och bara inte årkar laga någon mat själv. Det är just då jag kan få i mig en pizza eller en kebabrulle. Ska försöka ändra på det så jag kanske köper snabb makaroner eller något för mat doppat i fett är inte så sunt.

Ush, jag ryser bara jag hör det. Att maten badar i fett innen jag stoppar den i munnen det är ju äckligt! Men det ser ju så gott ut men om man bara hade tagit den kebabrullen som jag åt idag och bara klämmer ur all fett så lovar jag att det kommer säkert att vara flera liter. Hmm.. det måste jag nog ta och pröva nogon gång och se hur mycket fett det igäntligen finns i men som man inte ser. Vad tycker ni om det? Men på tall om fett så i vissa länder så kan man inte köpa en ända rätt som inte är doppad i fett. Det är ju helt sjukt. Eller vad tycker ni, tycker ni att man ska doppa nytiga och härliga grönsaker i fett?


Tränings väskan.
 

Torsdag 16:e April

Hej på er allesamans!
Fint väder idag och det är jätte härligt! Inte häller så mycket i skolan idag förutom att jag missade läxförhöret. Det var ju ändån tur för jag hade inte pulgat så mycket. Men annars så var skoladagen helt normal. Hade också tänkt att träffa Nelly och vi kanske tar ett fik på ICA eller något sådant. På ICA så brukar det finnas ett "spel" ställe där man igäntligen sitter och spelar på hästar men det flästa sitter bara där och fikar. Men det är ju inte så dum idé eller hur. För det spelar väll ingen roll var man sitter det är väll fkan som räknas. Men man kanske inte vill sitta i en svinstia precis men man kan ju sitta någon stans där man känner sig bekväm. Nä nu har jag lite brått, vi ses!

Outfit:

Vit Jacka/Tjocktröja från Pros, skorta från Image, linne från  Marlvin


Sassie snowwash Jeans

Spagetti & Kötfärsås

Jag vet att titlen är lite rolig men den stämmer faktiskt. Har ätigt i en god och härlig kvälls brunch och som sagt så var det spagetti & kötfärsås. Jag har själv lagat den brunchen innan men denna gången så smakade den ännu bätre än sist. Men på senaste tiden så har jag ju faktis lyckas att få allt jag bakat/lagat att smaka gott. Det kanske låter lite konstigt men jag brukade faktist inte lyckas så bra men de jag mixade ihop. Inte äns en gång när jag skulle göra smothies, en sådan lätt drink att mixa ihop så fixade jag inte det. Allt blev liksom bara kaos. Men nu på det senaste tiden så har det ju minsan gått bra. Toppen! Jag måste nog starta en egen kokbok eller vad tycker ni? Men först och främst så får jag nog hädan efter ladda upp recepten på bloggen först. Men ni har ju fått recepten på American Pancakes och mina våfflor. Men vi får se imorgon, jag kanske bakar något till eftermiddags fik med det får vi se, jag lovar inget. Men i så fall så ska jag nog baka något nyttigt bröd eller åtminstånde något nyttigt. Det blir vell bra, vad säger ni?





Hårdträning

Puh, pustar och drar efter andan nu. Sprungit långt och tränar stenhårt. Det gäller att vara i form om man ska ut ock tävla. Men på ett sätt så är tennis rätt så jobbigt och det gäller att ha bra bollkontroll för att man ska kunna träffa bollen. Tennis är inte bara en sport som man börgar på bara sådär. Utan det finns vissa risker man måste ta. Det är inte farligt eller så men man måste vara snabb och komma rätt till bolen och slå till den hårt. Så det gäller att ha muskler också och att inte vara lat. Jag själv tycker att jag är rätt så bra på att spela tennis med det är absolut inte för att skryta. För jag är ju inte världsbäst men jag är en av det bästa i min klubb, så kan man säga! Men om man tittar på träningen idag så spelade jag effektivt och smart. Jag var faktiskt på hugget idag och det gillar jag. Nu måste jag ta och fylla magen med en kvälls buch!




Onsdag 15:e April

Hejsan alla sköna läsare!

Skolan idag var som vanligt lite tråkig men ändån lärorik. Men sista lektionen var ju rätt så bra om jag måste säga det själv mest data och skriva brev till vänner i Stockholm. Men efter skolan så drog jag mig hem och då var nog kl14.15 kanske något sånt där i alla fall. Jag tog en mini glass, ett äpple och en festis till som ett litet fik när jag hade kommit. Men nu så har jag så fruktansvärt ont i ryggen så jag vet inte om jag kan träna idag. Men det är nog inte så farligt det går nog över om ett tag montro. Men jag är lite förvånad över att man bara kan få ont så plötsligt och jag har märkt att värken flyttar sig till olika ställen av ryggen beroende på hur jag sitter. Har ni varigt med om någon sådan smärta nåongång. Aja, men nu måste jag nog skynda mig lite, ska snart träna. Men vi hörs så länge!


Har ni sett den nya designen på festisen?


Mosade sharon och knäckebröd

Nu kommer ett lite längre inlägg än de sista två uppdaterningarna. Har varigt stressigt idag för det har varigt mycket med skolan och allt sådant. Så ska försöka göra detta inlägget så långt jag kan men kanske inte världenslängsta precis men ungefär som mina andra långa inlägg. Men i alla fall börjar jag med att säga att jag precis varigt på Lidl och kanske inte proppat en hel kundvagn med mat utan bara en kasse. Men det var faktiskt sånna saker som jag tycker om och inte bara godsaker utan en hel del frukt. Och frukt är ju nyttigt eller hur? Det finns väll inget nyttigare än färsk frukt, kanske böner men det tillhör väll frukt. Nä, böner är böner och frukt är frukt. Men det är lika nyttiga. Där finns i alla fall en likhet.

Men som sagt så var jag på Lidl och när vi skulle köra hem så svängde vi för fort i en rondel och allt i bagageluckan bara trillade åt sidan så när jag skulle öppna kofforfen så var typ knäkkebröden mosade. Jag sa åt min mamma att inte köra så fort i rondellerna, men hon är alltid så glad för att gasa när hon svänger. Men det är min mamma det! När vi då skulle packa upp allting så var ju som sagt knäckebröden mosade och glassen var nästan smält. All annan frukt klarade sig för utom sharonen som var lite mosade men det var inte så farligt. Det ska ju ändån ätas upp!


Jag lovar, frukten ligger under croissanterna!


Outfit

Hej på er, sitter här och smaskar på en klubba och ska alldeles strax åka iväg och handla mat och ah allt man kan tänka sig behöva som handlar om mat. Ska också passa på att bäretta att vi hade jätte kul jag och Nelly. Rasmus, Nellys pojkvän var också med också vi hade jätte trevligt tilsammans. Vi gick inte till stranden men vi satt och solande hos Rasmus. Åh, jag är jätte brottom nu så jag lägger till lite mer text på inlägget lite senare. Bilderna får förklara sig själva.

Outfit:





Tisdag 14:e April

Suck, nu har skolan börgat igen och det är lite jobbigt. Trots att det är en kort vecka med fyra dagar så har jag en enorm ångest. Men nu har jag gått igenom skoldagen och det känns skönt för stunden. Skolan imorgon igen, och jag vet att det är viktigt men jag kan ändån inte släppa taget om min ångest. Som tur är så ska jag träffa Nelly snart och vi ska troligen hitta på något kul. Vi ska nog gå till sranden men inte för att bada utan att bara vara där. Det kan ju också vara mysigt eller hur. Nu måste jag gå, bloggar efter träffen med Nelly. Vi ses!


Strålande väder hela dagen!

Veronica Maggio

Har precis varigt i duschen en sväng. Jag har också fått en liten klurig fråga som jag inte alls har ett klart svar på.
Fråga var såhär: Hej Gabriella! Vad lyssnar du på för musik och vilken låt lyssnar du oftast på?
Hmm... Jag lyssnar på olika sorters musik Från Balader till Hip-Hop. Men oftast blir det en blandning av Blues och R&B. Vilken låt jag lyssnar mest på då? Det är olika ibland men den jag brukar lyssna på oftast är nog Veronica Maggios Måndagsbarn. Låten är riktigt bra fast inte musikvidion. Kolla själva här!


Nå, vad tycker tyckte ni?


American Pancakes i Sverige

Hej alla läsare!
Har just kommit hem från en solig dag i sommarstugan. Denna gången så glömde jag som tur var inte min bok. Jag läste bara ett kapitell för det var aldeles för varmt att läsa 2. Man årkade inte liksom. Nä, istället för att sola så satte jag igång med att baka American Pacakes. Det var inte så svårt att baka det på en gasolugn. Likadant som att grädda hemma. Smaken var också likadan. Allt var som vanligt förutom att jag fick blanda ihop ingidienserna utomhus men smaken eller gräddningen blev ändån inte påvärkad. Det tyckte jag var rätt så skönt ändå för tänk så skulle allt bara bli i en ända röra och då kanske det inte skulle bli några American Pancakes. Men som tur var så fixade jag det galant och de smakade riktigt gott!






 Vad tycker ni, ser det gott ut?!
 

Måndag 13:e April

Hejsan!

Nu är påsklovet snart över och jag längtar värkligen inte till imorgon då skolan börgar. Jag skulle hällre vilja spendera dagen imorgon i min sommarstuga. Läsa och ta det lungt. Men jag tror nu jag ska åka dit igen, kanske t.o.m. idag! Jag, hade tänkt att jag skulle göra min lunch där idag. För hoppnigsvis så blir det nog att jag får sätta på stekhjärnet där nere och steka America Pancakes. Det kanske blir ännu godare om man gräddar de på en gasolgrill eller vad tror ni? Men gasol eller utan det spelar ingen roll. Pancakes är Pancakes. Men om jag ska åka dit, som jag förmodligen ska så får jag inte glömma min bok. Men vad som än händer så läser jag den bara om det inte är för varmt. Annars blir dagen som den var igår, bara ligga på  gräsmatta och göra ingeting.

Jag vaknade i alla fall vid nio och satte igång med att råsta bröd och koka te. Jag fick en fråga innan av en läsare som undra vilken te som är godast. Påsk Te eller Hockey Te. Mitt svar är att jag tycker båda är lika goda med idag så drack jag faktiskt Påsk Tet. Jag dricker inte bara de teerna utan andra också som t.ex. Lipton White Te eller något annat med någon fruktsamk. Men ibland kan jag blanda vissa smaker så att det blir en ända te smak. Som t.ex. Påsk Te & Hockey Te. Men det spelar ju ingen roll vad man blandar, bara det smakar gott. Eller hur?




Steka i solen

Åkte till sommarstugan i eftermiddes. Riktigt varmt var det och jag låg mest på gräsmattan och stekte i solen. Graderna krätsade runt 16-18*. Det var skönt att bara ligga i solen och inte ha något att göra, bara vila och ta det lungt. Jag hade tänkt att jag kunde bli lite brun men jag är fortfarande kritvit. Men det är ju dock bara mitten på april så då är det nog inget märkvärdigt med det. Brun, det kaske jag blir till sommaren. Men det kanske är så att man blir lättare brun ju närmare ekvatorn man är. Men det känndes värkligen som om jag vad vid ekvatorn, så varmt var det!

Suck, jag blömde att ta med mig min bok till stuga. Men det hade jag nog inte behövt heller för jag hade nog inte läst något i den heta värmen. Jag sa innan att man får läsenergi av solen, men det ska ju inte vara för varmt för då årkar man ju inte läsa något. Utan solen ska skina men det ska inte vara mer än 15* ute när man ska läsa. Då blir det alldeles för varmt.


Ni kanske ser att jag har strumpor på mig det är därför jag är så brun på benen.



Vegetarisk brunch

Har ätigt en vegitarisk brunch idag. Jätte gott faktiskt! Jag kanske ska börga skriva en kokbok. Jag är en riktig bak-glad tjej. Jag bakar ju minst 1 gång i veckan. Men i alla fall så var min vegitariska bruch god och jag ser fram imot att göra den rätten fler gånger. Inte för jag är vegitarian men ibland kan det vara bra att skippa kött och om man tar mer grönsaker än vanligt så får man ju ändån lika mycket i sig som en vanlig "ovegitarisk" måltid. Men frågan är om det finns mer vitaminer i grönsaker än i kött. Det är ju klart, det finns ju järn och sådanna saker i kött men grönsaker har ju annat som inte finns i kött. Men blir man då piggare om man inte äter kött eller tvärt om. Jah, jag vet inte!






Gurka, paprika & salladsblad blev till en ända god sallad!
 

Läsenergi

Hallå! Har fått en strålande läsenergi så jag har nu hunnit läsa 2 kapitell till. Jag sa ju att solen hjälper än att läsa. Det är som att solen läser till en om man bara lyssnar själv. Det kan ju också vara så att kapitlena som jag läste var så spännande att man bara inte kunde släppa taget ur boken. Sådan känsla gillar jag värkligen när jag läser böcker. Ska nog ut och läsa snart igen för jag hade ju tänkt mig att läsa 3 kapitell inte bara 2, jag kanske till och med läser 4 kapitell om solen ger mig energi till det. Men är det värkligen sollen som ger läsenergi, det svarar inte jag på prova själv!





Läs baksidan

Söndag 12:e April

Godmorgon allihopa!

Spenderade kvällen igår framför Robinson men mina mysstrumpor och påskmust. Igår var det ju Mika som åkte ut, trist tycker jag. Jag höll rätt starkt på henne men hon var rätt så svag i de sista tävlingarna. Man såg att hon blev riktigt ledsen när hon gick från örådet. Men redan när jag såg första lappen med hennes namn på så viste jag att det var hon som skulle åka ut. Men Mika själv hon röstade på Billing. Men det var ju inte så konstigt så som han betedde sig mot henne. Att det var överklass att gå runt med pärlor på stranden. Men han själv då!? Han har ju piercingar och rött hår. Suck.. Jag som annars brukar gilla han.

Bilderna från igårkväll:
                       



 

Sköna solstrålar

Har just kommit in från solen ute på altanen. Jag försökte bli lite brun i ansiktet men jag är fortfarande krit vit. Jag har väldigt svårt att bli brun. Inte än ända sommar har jag får det minsta lilla bruna nyansen. Istället så får jag bruna små prickar på krommen och det är ganska gulligt. Men nu är det ju inte prickar jag vill ha utan hela jag ska vara brun. Men vi får se, kanske att jag blir brun denna sommaren. Om inte så ska jag nog andvända "Brun utan sol" kräm. Eller så kanske jag ska skippa att smörga in mig med solkräm eller kanske tvärt om.

Men i alla fall så satt jag ute i solen och läste min bok, Marley och jag. Jag var inte så lässugen så jag läste bara ett halft kapitel. Det var faktiskt länge sedan jag läste för det har varigt mycket med rörmokare och grejer så det har inte varigt så mysigt och man fick inge känsla i läsningen. Därför tänkte jag som så att läsa tre kapitel om det är riktigt soligt och varmt ute imorgon. För det går bättre att läsa när det är varmt ute men jag vet inte varför. Kanske för att solen ger än läsenergi!

                      

                      

Påskbord

Fick lite tips från en läsare som skrev att man kunde ha ägg, sill & kykling på ett mysikt påskbord, tack tack. Efter jag fått de tipset så satte jag igång med att göra ett gott påskbord. Jag hade bl.a. kött, janssons, grönsaker och caviar. Jag är inte så förtjust i caviar som man har på mackan men "rå" caviar är gott. Jag vet faktiskt inte vad som är skilnaden men det kanske är den där "råa" smaken som gör det så gott. Tillbaka till påskbordet. Som sakt så fick jag fram ett litet bord med påsk mat. Det var riktigt gått måste jag ju säga för att vara första gången men jag måste bara erkänna att jag glömde påskmusten. Nåja jag får väll dricka den ikväll istället.

Nu ska jag ut i solen, hörs senare!

                      

                      
                                                      Hur tycker ni det ser ut?

Vad kan man ha?

Här hemma idag ska vi ha påskbord och jag fick äran att komma på förslag på vad vi ska ha för mat på matbordet. Men jag vet inte alls vad man kan ha på ett påskbord så snälla hjälp mig! Vad brukar ni ha på erat påskbord där hemma och vad är det bästa ni vet som ligger på matbordet under påsk? Eller kanske någon hemsida med speciella påsktips. Vad som hälst bara det handlar om påskmat. Vem vet, ditt förslag kanske hamnar på påskbordet hemma hos mig. Ditt förslag räknas!

Påskgodis!

Har ni letat upp er påskägg än?
Jag fick ett imorse av mina föräldrar. Som tur var fick jag ett påskägg utan massor av äkligt skumgodis. Jag gillar värkligen inte sådant godis. Om det ska vara ett riktigt påskägg så ska det ju vara fullt med godis man tycker om och det var ju just vad jag fick. De tråkga med påskägget som jag fick var att det var liksom inte den klassiska varianten av påskägg. Sådant tycker jag är tråkigt. Jag fick ett plast ägg, det ska ju var ett ägg med kyklingar på så man inte ser igenom vad man får får godis. Eller vad tycker ni, den klassiska varianten eller plast ägg? Men vad spelar det igentligen för råll, det viktigaste är ju inehållet.

                      
 

Lördag 11:e April

Jäsp!..Godmorgon på er!
Vaknade idag och hade fruktansvärt ont i nacken. Att man värkligen kan sova så konstigt som jag?! Jag hade antagligen haft kudde för långt upp mot sängkanten så det kanske var därför. Någon gång innan har jag haft ont i nacken men denna gången så gjorde det dubbelt så ont. Men som tur var så gick det ju över snabbt och lätt. Jag var för trött för att äta frukost så jag gjorde mig en kopp te iställlet och hoppades på att jag skulle bli piggare.

Lite piggare blev jag men jag var fortfarande trött. Varför är jag alltid så morgontrött på lördags mornarna. Det är ett litet mysterium som jag måste lösa. Har ni märkt det någon gång, att ni alltid är så morgontrötta på lördagar? Nåja, en kopp te till kanske hjälper.

                      
 

Ingen Talang

Men titlen "Ingen Talang" så menar jag inte att det är någon som inte har talang. För alla har ju talang, alla är ju bra på någonting. Nä med titlen menar jag med att det blir ingen myskväll i soffan idag och kolla på Talang för det var så oerhört tråkigtt förra gången så jag årkar inte sätta på tv ikväll och titta på Talang. Istället så åker jag till min kompis Johanna och försöker att hitta på något roligt hos henne. Vi har alltid roligt tilsammans, vad vi än hittar på.

                      
 

Hello sunshine!

Hej! Har ni haft en strålande dag? Det har jag. Riktigt mysigt i Idas sommarstuga. Det var precis som en fin lägenhet. Vi har däremot inte en fin stuga. Den brann upp förra sommaren, eller halva. Så nu finns typ inget kvar. Därför blev jag så imponerad av deras inredning. Ida, Jag & Nelly satt mest ute och fikade. Vi pratade om olika saker som inrednig. Jag kunde värkligen inte släppa taget om ordet "inrednig" det var bara en ända stor tanke som bara bubblade i mig. Det var nog lite läskigt. Jag kanske fick solsting. Nä, det får man inte så lätt eller? Har ni haft solsting någon gång? Inte jag i alla fall, tror jag.Men som sagt vi satt alla tre och pratade om inredning i den stekande solen. Sedan tog vi en liten promenad runt kolenierna. Det var lite fläktande att bara gå runt där och få finden i ansiktet men det var fortfarande varm, fruktansvärt varm!

                                      
                                                   Jag och mina harembyxor!

Galet varmt!

Gah! Gud vad varmt det är. Det har varigt strålande sol och jätte varmt de senaste dagarna med den här dagen är nog den varmaste. Jag vet inte exakt vad graderna är men vad kan vi säga, runt 20* kanske. Ida bad mig att vi skulle åka till hennes sommarstuga aldeles i närheten. Idas sommarstuga ligger bara en mil bort från hennes egna lägenhet och alldeles perfekt att åka till när det är så här varmt. Nelly följer också med så det blir ett litet tjejgäng som ligger på gräsmattan och solar i eftermiddag. Vi åker säkert också ner till ICA och köper glass. För vad är bättre än glass en varm sommardag. Nä, nu inbillar jag mig. Det är ju inte sommar! Men det känns värkligen som det. Mina närver är säkert inte riktigt inriktade på att det bara är vår. Jag är ju en riktig sommar människa!

                      
 

Fredag 10:e April

God morgon!
Jag väkte Ida för att bjuda henne på en underbar fukost. Vi hade tänkt att stekta American Pancakes. Vi hittade inget recept så vi fick sätta oss vid datan och söka på internet. Till sist så hittade vi ett recept så det vara bara att sätta igång att baka. När vi börjat baka så märkte vi att vi gjort fel och inte som det stog på receptet så det vara bara att göra om. Denna gången så följde vi receptet nogrant och till sist så var det bara att sätta på stekhjärnet på plattan och börja grädda.

Det var för tråkigt att sitta inne och äta frukost så vi satte oss på altanen och åt vår himmelskt goda frukost i skolskenet. Jag blev nästan lite rädd när jag smakade på de för det var så gott. Man trodde liksom själv att man hade magiska fingrar. Men vem vet, en mästerkok kanske har det. Inte för att jag själv är en mästerkok men jag kan i alla fall baka!

                      
 
                      
                                                                   Strålande!

                      
 

Ida flyttar in

Ikväll flyttar Ida in till min lägenhet. Hon bor hos oss en natt och flyttar sedan hem till sig. Ska bli jätte kul att ha henne här och hoppas att hon bir nöjd av lyxen hon kommer få. Kommer nämligen bjuda på en överaskning på morgonen imorgon, men det säger vi väll inte till henne?!Vad gör man inte för sin bästavän. En riktig frukost är alltid en härlig frukost. Om det så bara ska vara råstbröd så ska det ändå vara perfekt.

Men det kan också vara lite svårt att ha en kompis på besök. Allt måste upp, säng, madrass, täcke och kudde. Men denna gången så var Ida så snäll att hon tog med sig en film som man kan ha som ögongodis ikväll. Riktigt mysigt! Jag vet inte vad det kommer att bli för film men det är ju bara att vänta och se.

                      
                                                                 Fina Ida

Påskpresenter

Har precis kommit hem från stan med Nelly. Ida hade problem med bussen så hon kunde inte föja med. Men jag och Nelly håll humöret uppe och och tog bussen upp i centrum och tittade på påsk-presenter. Vi gick in i de flesta affärerna och Nelly hittade en present till hennes mamma men det säger vi inte till någon, eller hur? Jag själv köpte te till min mamma. Min mamma älskar värkligen, aha! Det är därför jag också älskar te. Men sak samma. Påsk ris köpte jag inte men jag tänke att det kunde väll vara lika bra om jag går ut och blockar ris lite senare idag. Fjädrar har vi säkert någon stans i lägenheten, det är bara att leta.

Innan vi åkte hem så satt vi i centrums stadspark och bara pratade lite. Vi gick ochså igenom vad vi hade köpt och om något var lite onödigt att slänga. Såklart var allt nödvändigt och jag behöll allt jag köpt. Vi tog bussen hem vid halv 3 tiden och så var vi hemma vid tre.

Nu ska jag slå in presenter, vi hörs!

                      
                                                 Väntar på bussen till centrum

                      
                                             Sitter i bussen på väg mot centrum

                      
                                         Vad är inte bättre än påsk te till påsk?

Skärtorsdag

Jag är värkligen inte riktigt redo för påsken i år. Jag har inget påskris och inga ägg. Det ända jag har är godis ägg. Men vad betyder godis ägg, det ska ju vara riktiga ägg i fina ägg koppar. Ägg koppar har jag men vad kan man ha det till om man inte har ägg. Nu får du skärpa dig Gabriellalla, i eftermiddag ska jag ju ner till stan och då får jag passa på att köpa påskris då. Hoppas bara det inte är försent. När är det igentligen dags att ta fram påskpynt. För det finns ju 3 olika påskdagar Skärtorskta, Påskafton och Annandagpåsk. Men det är ju i alla fall tur att vi har tre påsk dagar så man hinner fira på någon av de. Jag själv hade tänkt att "fira" påsken idag. Men vad kan man ha för påsk-mat? Ägg möjligt vis men något annat som typ kött bullar. Men man kanske inte ska ha fisk eller? Aja, jag är värkligen inte påsk expert.

                      
                      När brukar du fira påsk & vad har du på påskbordet?

Rösta

Försöker bara göra en kul grej av det med gah! Har blivit nominerad till veckans blogg och för att jag ska kunna få platsen till veckans blogg så måste ni rösta på mig! Följ nu instruktionerna här nedan:

1. Tryck först här »

2. Då kommer det upp en ruta som ser ut såhär:       
                      

3. Tryck då då min blogg länk.

4. Om du följt instruktionerna, och gjort som man ska så har du röstat på mig och jag är väldigt tacksam!
 

Torsdag 9:e April

Skärtorsdag idag!
Idag vaknade jag av den vakra solen igen. Det är värkligen så mysigt att se solen lysa in genom fönsret när man vaknar. Frukosten gick ner på ett naffs, även om det inte var så mycket så blev jag i alla fall mätt. Senare idag hade jag och mina närmaste vänner Ida & Nelly tänk ta bussen till stan och göra något sådant trevligt bara vi tjejer. Kanske gå på spa i Rönne eller bara sitta på ett café och ha det lite trävligt. Men vad vi en gör så kommer vi ha trevligt. Vi har alltid haft trevligt tillsammans. Vad vi en har hittat på. Det är väll ett bra kompiskap?

                      
       
                      
                                            Byst tröja från Ny & Linne från Melvin

                      
                                             Och så Jeans från Chep Monday
                       

Våren är väll härlig?!

Jag och Nelly åkte aldrig till badhuset. Istället så gick vi en runda i skogen. Plötsligt blev vi omringade av vitsipper. Vitsipper är värkligen härliga. Jag tänkte plocka en liten bucket och ta med mig hem och sätta i en lite vas här hemma och det var precis de jag gjorde! Jag tänkte också noga efter om vitsipper är fridlysta, med det är de väll inte? Det värkade inte så för där jag plockade de så fanns det massor. När vi gick där i skogen och plockade vitsippor så såg vi påskliljor men de vågade jag facktiskt inte plocka för de var så få och jag var rädd att de skulle vara fridlysta. Så påskliljor fick jag inte med mig men är det någon som vet om de är fridlysta?

När jag kom hem så satte jag min bucket i en liten vas. Det var rätt så mysigt att titta på vasen med de fina blommorna i när man satt och åt sin kvällsbrunch. För om man tittade riktigt länge och tänkte tilbaka när man stog och plocka de så kändes det nästan som om man var i skogen.

                      
                                                   Vad tycker ni om det här?
 

The water is back!

Äntligen har vattnet kommigt tilbaka till lägenheten och det betyder att jag och min goda vänn Nelly  inte behöver åka till badhuset och duscha där. Det är väldigt skönt att ha det tilbaka igen. Jag årkade liksom inte med att åka till badhuset för att duscha och göra sig ren. Det kostade ju också och vem vill betala pengar för en dusch, nä inte jag. Här hemma är allt lungt och man behöver inte srässa om det strår någon och väntar på att någon ska komma och ta duschen ifrån en. Har ni någon gång märk skilnaden på duschen i badhuset och duschen hemma hos er? Det har jag, duchsen i badhuset kan man själv inte rikta var man vill och ibland kan man inte skystera värmen häller. Värkligen skönt att vattnet är tilbaks!

                      
 

Nya plagg och accesoarer

Här kommer äntligen ett helt inlägg med mina nya fina plagg och accesoarer. Säg gärna vad ni tycker om de!
Låt oss börga:

                      
                                                          Vit tröja från Pros

                      
                                                            Skärp från Medel

                      
                                           Hår accesoarer från Hair Accessory

                      
                                       Puder penslar från Kabuki & Beutie Care

                      
                                                         Topp/Bh från Snoppy

                      
                                                   Nylånstrumpor från Crossbow

                      
                                                    Mysstrumpor från girlsocks

                      
                                                Sportsrumpor från High score

                      
                                                         Gul tunika från Tracy

                      
                                            Vit svart prickig tunika från Neu style

                      
                                                      Rutig skorta från Image

                      
                                                   En gullig rutig kjol från Pearl

                      
                                                        En svart tröja från Pros

                      
                                                          Brun topp från Equipe

                      
                                                         En byst tröja från Ny

                      
                                                  Väskor från Lady Ian & Kinch

                      
                                                        Harembyxa från Artist

                     
                           Skor från Marco Lozie & Huro. Solglasögon från  Prestige
 

Onsdag 8:e April

God morgon på er!

Har faktiskt sovigt riktigt gott inatt. Det kanske berodde på att jag var trött efter gårdagen på Gkås. Jag vaknade upp som en sol stråle och solen lös igenom mitt fönster. Men det är inte en klar blå himmel utan det är en hel del måln. Är lite rädd för hur vädret ska se ut idag. Jag vet ju inte hur vädret var i Skåne igår för jag var ju i Halland nästan hela dagen. Jag fick i alla fall sitta inomhus och äta min frukost. Dedär rörmokarna är bara till besvär, man kan inte ens gå på toa för de vill att toalett dörren ska vara öppen. Jaha, då får jag vell hitta på något annat ställe där man får ha ett toabesök i fred. Ska också till Nelly senare idag, vi ska till baduset och duscha och allt sådant man kan göra för sin hygien. Nästan så spa typ fast vi gör allt själv och vi får ingen masage. Ni som undrar var mina plagg och accesoarer har tagigt vägen så kan jag säga som så att de kommer upp om ett par sekunder!

                      
                                                        Osminkad anonym!
 

Tisdag 7:e April

God kväll alla läsare!

Har preis kommit hem från Sveriges största, eller är det de? Aja strunt samma jag ar i alla fall precis kommit hem från Gekås. Det var en lång och svår dag, springa hit och dit i ett jätte stort varuhus. Men jag fick med mig allt jag behövde. Det var ganska jobbigt att bara stå och "springa" hela tiden och så fort jag fick en möjlighet att sitta ner (inte så många mojligheter) så tog jag chansen. Jag köpte mest kläder och accesoarer och jag vet att jag sa att jag inte skulle köpa så mycket kläder med det blev faktiskt en hel del. Det blev ochså en del påsk-pynt som t.ex ägg koppar med mössor, faktiskt jätte fräcka. Mina accesoarer och plagg kommer jag ladda upp i nästa inlägg!

                      

                      
                  Efter en lång dag på ett storrt varuhus så förtjänar man väll en glass?
                      
                      

                      
                    Det fanns inte bara ett stort varuhus, det fanns många små andra
                                             butiker också som t.ex. Sko-Boo
 

Kladdkaka på Expressen

Medans rörmokarna var i min lägenhet passade jag och Nelly på att fika på Expressen. Vi tog vars en kladdkaka och mumsade i oss. Vi pratade också om Gekås (mycket Gekås de senaste inläggen)och om vad som jag kunde köpa som jag inte kan köpa här i Ängelholm för samma pris. När man går på Gekås så känner man sig som en rik gudinna. Man kan köpa allt, bra kvalitet till låga priser änklare sagt. Det finns ju vissa som bara säger så för att de ska få mer kunder men så är det inte på Gekås. Jag har handlat där mång gånger och jag vet att kvaliteten är hög. Som t.ex. en gång när jag skulle köpa en fåffeltång på Elgiganten och så fort jag andvänt den några gånger så blev den bara sämre och sämre. Då åkte jag till Gekås istället och köpte en nästan lika dan våffeltång för billigare pris och den har jag faktisgt än idag och den funkar lika bra som den gjorde i börgan.

                      
 

Rörmokare, redan?

Jag förstår mig värkligen inte på rörmokare. I morse kom det och sa att de skulle komma nästa vecka, men vid kl12 tiden så kom det och börgade lägga plast filter på hela golvet i hela lägenheten. Det kom minst 7 pers och det var så trång att jag knappt kunde vara där själv. De sa ju själva att det skulle komma om en vecka men nu måste vi flytta någonstan, vem vet var? Vattnet är också avstängt så jag kunde inte gå på toa när jag som mest behövde det. Suck...jag hatar dessa trakaserier. Det är värkligen skönt att vi ska till Gekås imorgon annars skulle jag nog inte veta vart jag skulle ta vägen. I natt händer det inte så mycket, för det mesta så ligger det bara plast filter på golvet. Men natten där på så ska de natt jobba, de ska borra hela natten och då får vi checka in på hotell.

                      
 

Nya accesoarer

Imorgon ska jag ju till Gekås så det blir stor ränsning i huset. Allt "gammalt" ska bort och imorgon kommer det nya. Jag börgade med min neccesär och tog ut allt som var "gammalt" och plötsligt så var nästan hela neccesären tom. Det kändes nästan som om man hade tappat något värdefullt när man bar på den. Nästa punkt var att tömma garderoben. Jag är fortfarande inte riktigt klar med den för det är ganska mycket som ska ut. Även om jag inte ska handla så mycket kläder så behövs det ändån slängas mycket för min garderop är propp full med kläder. Det går knappt att stänga garderobsdörren. Varge gång jag kommer in på mitt rum så är den öppen. Det är just därför jag inte ska köpa så mycket kläder.

                      
 

Måndag 6:e April

Vaknade upp i ångest av att jag skulle släppa in rörmokarna i lägenheten. Jag satt och väntade i 15min och då kom det en man och sa:
- Vi kommer till er lägenhet om en vecka så ni får ha ett skönt påsklov!

Gud, vad skönt. Vi stannar hemma hela veckan och slipper flytta in på hotell. Desutom så åker vi till Gekås imorgon och stor shoppar! Har värkligen längtat dit, det var minst ett halvår sedan jag var där. Den här gången så hade jag facktiskt mer tänkt att köpa mer accesoarer än kläder. Det kanske blir lite svårt för mig att blogga imorgon, bara så ni vet.

Det var lite svårt med frukosten i morse. Men när rörmokarna hade varigt här så satte jag mig snabbt på altanen med min frukost. Det var ett strålande väder, lite kallt kanske (6*c) men det är vell så en mondagsmorgon. I eftermiddag hoppas jag på varmare väder runt 15-16* kanske och då är det bara shorts och linne för min del.

Nä, nu måste jag nog rödja upp på golvet (kläd kaos) vi ses!

                      
                                                              
                      
                      
                         Grå "tröja" Pros, Svat linne Melvin, Grå/blå jeans Chep Monday
 

Påsk pynt på hög nivå

Solen börgade skina för någon timma sedan och gissa vem som var först ut i det fina vädret? Det var aldeles för varmt inne så jag gick utt och påsk pyntade mina stora buskar som står utanför vår altan. Jag hittade ett par färgglada fjädrar och satte igång med pyntandet. Det var riktigt varmt att jobba i solen så man börgade nästan att svättas trots det så var det bara var 13* ute men om man anstränger sig så är hettan nästan det värsta. Jag har värkligen inget imot solen, jag älskar värkligen den men om det blir över 40* så är det på tog för varmt. Men om man åker till Mallis så kan det vara skönt att bada och sola. Jag förstår mig inte på mina vaner varmt eller jätte varmt, vad spelar det för roll? Det är ju ändån varmt. Nåja, kolla i alla fall in mina fina buskar!

                      
 

Recept

Just det! Jag har ju lovat er att ladda upp receptet på min Piroger och jag håller vad jag lovar så var så goda!

Ingridienser ca 24st
  • 6dl vetemjöl
  • ½ tsk salt
  • 250g margarin
  • 1st ägg
  • 1-2 tsk ättikssprit
  • 2-3 msk vatten
Köttfärs
  • 1 gul lök
  • 1 morot
  • 250 g blandfärs eller nötfärs
  • 1 msk tomatpuré

Hacka löken och grovriv moroten. Bryn färsen tills den smular sig, blanda i löken, moroten och tomatpurén och låt det fräsa 3-4 min. Smaka av med kryddor, t ex cayennepeppar, chilipulver eller paprikapulver, salt och peppar, 1-2 klyftor vitlök, eller vilka andra kryddor man tycker om. Låt fyllningen svalna.


Tillagning

Kavla ut degen och ta ut plattor på ca 10x10 cm (det går lättare att kavla ut degen om man delar upp den i 2-3 mindre delar) eller ta ut runda kakor ca 10 cm i diameter. Lägg i ca 1 matsked fyllning i mitten på varje platta. Pensla kanterna med lite vatten och vik ihop plattan så att det blir en trekant. Nyp ihop kanterna eller pressa ihop dem med en gaffel. Pensla med ett uppvispat ägg. Grädda i mitten av ugnen ca 10 min på 225°C.

 


Grill "fest"

Igår var det ju strålande väder så jag passade på att grilla. Det fanns inte så mycket att välja på så det blev att jag fick grilla korv. Det läskiga var i börgan där jag trodde att jag hade tagigt förmycke brännvätska men efter 2 min ungefär så börgade elden lägga sig och det var bara på med korvarna.

Jag är inte en mästar grillare men det blev ju ändån gott. Till korven blev det pasta och stekta grönsaker. Faktiskt jätte gott. Ni måste bara prova steka grönsaker, det blir mer smak i dem och det smakar inte alls som kokta grönsaker. Det spelar ingen roll vilka grönsaker man har, bara det är från Findus. Det är något i Findus grönsaker som gör de så goda.

Nä, nu slutar vi prata om grönsaker. Låt oss se hur mitt slutresultat blev.

                       
                                                                 Strålande!

                        
 

Söndag 5:e April

Suck....grå himmel idag, trist tycker jag. Efter dessa tre underbara dagar så blir det mulet och kalt. Igår satt jag på altanen hela mårgonen i bara shorts och linne och undrade hur varm det skulle bli idag men den tanken är som bortblåst nu! Tänk om det bara skulle varigt sol i flera veckor det skulle varigt skönt. Men skulle man då börga längta efter regn då?....Ush hämska tanke!

Idag har jag inte tänkt ut vad jag ska göra riktigt än men jag tror att jag tar en snabb dusch nu för vi ska har rörmokare hos oss imorgon så vi får inte andvända vatten på 5 dagar. Jag vet inte hur jag ska klara mig. Men om det är en riktig stor kris så får jag vell flytta hem till Nelly och bo där tills det är klart. Rörmokarna kom till våra grannar förra veckan och de (grannarna) sa till oss att de knappt kunde vara i deras lägenhet för det väsnades så mycket. När jag fick höra de så blev jag lite rädd för vi har ju hund och var ska han ta vägen?! Nåja, det reder sig nog.

                      
 

Fruktansvärt varmt

Det är nästan rena rama mardrömmen så varmt det är. Graderna igår var 15*-19* men idag har den stigit till 21*! Det är nästan helt ovärkligt. Men det kan nog bero på vår klimat och all koldioxid som vi människor släpper ut i världen. Om alla el-bilar var billigare än bensin-bilar så skulle ju allt fler köpa el-bilar. El-bilarna kanske är krångligare och mer avanserade med det är ju ändån bra för miljön. Nåja, det är nog bara miljöministern som kan ändra på det!

Jag han faktiskt läsa två kapitell idag ur min bok. Det var lite spännande i slutet av ett kapitell i boken så jag var bara tvungen att läsa ett till. Men sedan när jag läst de kapitlet så kom man på att det inte var ett dugg spänande. Det är sådant som är rätt så bra med vissa böcker, det låter så spännande men när man har läst det på var det tvärt imot.

                      
 

Härlig brunch

Var sugen på något riktigt gott till lunch. Det var då jag kom på att laga Priroger. Jag älskar värkligen Piroger, nästan mer än pizza faktiskt. Jag plockade fram ett gamalt resept i en av mina kokböcker och satte sedan igång med brunchen. Man kände sig faktiskt som en riktig kok när man viste att man skulle laga något så gott som Piroger. När jag skulle sätta in plåten med Pirogerna så brände jag mig. Aj aj aj, det gjorde så ont att jag knapt kunde röra på fingret. Men sådant händer vell ofta när man bakar/lagar mat.

När Pirogerna äntligen var klara så var jag faktiskt lite närvös när jag skulle smaka de. När jag väl hade tagigt första tuggan så kändes det som om jag satt på en lyxig resturang som serverade världens bästa Piroger, så gott var det! Laddar upp reseptet sedan men först ska jag ut i solen och läsa, vi hörs!

                      

                      

                      
                                                   Vist blev slutresultatet bra?

Walkover

Jag fick faktiskt inte spela någon match idag för jag fick walkover (att spelaren ger upp eller inte kommer). Hon som jag skulle möta kom inte och det sämsta var att hon hörde inte av sig. De tog en halvtimme för oss att komma tennishallen och när jag äntligen kommit fram så var hon inte där. Jag fick vänta i 20min innan jag fick packa och gå hem med vinsten. Men om det skulle vara någon mer där så skulle jag mött någon annan men nu var det ju inte så. Jag borde ju faktiskt vara glad nu men jag är lite besviken. Jag som hade längtat till denna matchen hela veckan. Men det finns fler matcher att vinna som t.ex. matchen imorgon, den är viktig att vinna!

 

Lördag 4:e April

Godmorgon på er!

Såg ni Talang igår? Jag tyckte inte det var så bra. Det var ju inte så många som hade talang. Eller vad tyckte ni? Jag tycker att Robinsson är roligare att titta på och det är ju idag också för den delen. Men undra vem som åker ut ikväll. Men i alla fall så ska jag snart iväg och spela match. Jag är faktiskt inte så närvös som jag brukar, är det kanske för att jag har vant mig vid mina spännande matcher. Men jag hoppas ju ändån att jag vinner eller i alla fall kämpar och har kul för det är ju de som är det viktigaste!

                      
 

Talang

Nu är det äntligen fredag igen och det betyder en myskväll i soffan och kolla på Talang. Lets Dance är ju slut nu och nu börgar Sveriges största talang jakt. Ikväll hade jag tänk att trycka ner mig djupt ner i soffan och ät godis. För jag har märkt att det är godis som är det bästa "film godiset" för det knaprar inte som t.ex. chipsen gör när man tuggar på det och då hör man inte vad de säger på TV. Som när det var schlagerkvällar satt jag oftast och åt chips och då hörde jag knappt ett dugg av vad de sjöng om så jag försökte låta bli att äta chips hela den kvällen, men vad är det för mening med att ha en skål med chips på bordet om man inte äter det?!

Tillbaks till Talang. Det ska bli kul att se talangerna, ah om det har talang förståss. Men i alla fall så ska det bli kul att se dem. Spesiält de som inte har talang överhuvudtaget. De är så roliga att titta på. Lika dant på Idol, om det kommer in någon som inte kan sjunga så är de riktigt roliga!

                      
 

Lunch i 18*c

Lagade något snabbt till lunch. Det blev snabbmakaroner och skinka. Igentligen skulle jag haft köttbullar istället för skinka men jag årkade inte göra något sådant krångligt i den heta värmen. Det var så varmt att värmen befann sig t.o.m. i köket.

Medan jag väntade på att makarinerna skulle koka så satt jag och läste. Jag var så inne i boken så jag glömde nästan makaronerna. Men det fixade sig till slut. Jag satt och åt utomhus för det var för varmt att sitta inne. Lunchen var oerhört god för att bara vara makaroner och skinka så jag åt upp det på ett naffs. Efter jag ätigt klart fortsate jag att läsa ennu ett kapitell ur min bok.

                      
 

Fredag 3:e April

Hejsan läsare!
Vädret idag har varigt riktigt varmt. Den högsta temperaturen har varigt 19*c. Nu är graderna 16*c  men jag hoppas att det ökar snart igen.

Skolan har ju också slutat nu och nu är det påsklov. Ingen tennis och inga läxor. Altså ägnar jag mer tid till bloggandet. Ska ochså nu försöka röra ihop något i grytan som man kan ha till lunch. Det blir nog snabbmakaroner och kötbullar. Tänkte gå en extra lång tur med hunden också för det är så varmt. Ska också försöka läsa lite ur min bok, Marley & Jag

                      
                    Det finns vell inget bättre än att äta glass en varm och solig dag?!

En bok i solen

Sitter och bloggar ute nu, har just precis läst ett kapitel ur boken Marley & Jag. Den boken kommer ju snart ut på bio. Men det är nästan roligare att läsa boken för då får man ju hitta på nästan allt som händer och hur det ser ut. Har inte ni märkt de någon gång? När ni läser en bok och sedan ser det på tv. Det blir liksom hellt anurlunda när man ser det. Ibland vill man kanske heller inte se filmen för man har all fantasi i huvudet.

                      
 

Kvällslunch i solen

Efter att jag varigt i hallen och tränat kände jag att jag inte årkade med Lindab idag. Det var så fint väder ute man kunde liksom göra massor av andra saker som att äta kvällslunch i solen ute på altanen. Och det var exakt vad jag gjorde. Jag stekte potatis och köttbullar. Sedan satte jag mig på altanen och åt de jag mixat ihop.

Nu hade jag tänkt att gå ut och sätta mig på altanen igen och läsa en bok. Graderna har faktiskt också sjunkit till 10*c. Men det hindrar inte mig från att läsa en bok i solen. Nä, det ska var lite kallt. För man ska ju inte svettas. Solen har inte ens börgat gå ner, och himlen är klar blå. En helt pärfekt kväll!

                      
 

Hård träning

Ska snart åka till hallen för att köra ett extra hårt pass idag. Ska ju spela match både på lördag och söndag. Ska också ut och jogga sen hade jag tänkt för jag var litte snål med jogging turen igår. Sprang bara 1.5km igår och idag tänkte jag springa 2.5km. Eller kanske t.o.m. mer om jag årkar. Fast det tror jag inte.
Jag kollade just på tärmometern och då var den 15.c Riktigt varmt om jag måste säga det själv. Så om jag skyndar mig hem så kanske jag hinner "sola" också  om graderna håller sig. Men då gäller det nog att vräka på med solkräm först så jag inte blir ännu värre i mitt ansikte.

                        
 

Torsdag 2:a April

God eftermiddag på er!
Graderna bara stiger utomhus och sen jag "solade" lite igår så har jag nog fått solbränna i ansiktet. Jag har så svårt med solen när det är sommar. Jag blir så lätt solbränd. Det är det värsta nu när solen kommer att man måste vräka på med solkräm.

Skolan idag var i full gång. Prov hit och dit. Gillar inte skolan så värst mycket. Det tar min tid på bloggandet. Tur att det snart är påsklov så vi får ta ledigt från alla läxor och prov. Till lunch så fick v faktisk påskmat eller jag också kallad påskbord. Men det sämsta var att vi inte fick påsk-must. För vad är ett påskbord utan påsk-must!?

                      
                                                                  Frukost
                                          
                          Grå tröja Pros, Svart linne Marlvin, Sassie snowwash Jeans

Glass i solskenet.

Gah! Att äta glass i solskenet är bara så skönt. När solen lyser på en i ansiktet och glassen nästan smälter i handen. Det är en riktig sommar känsla för mig. Nu är det ju äntligen sommar (käns det som) och det vara bara på med solglasögonen och gå ut. Igår så hade jag gjort vid ute på altanen så nu var det extra mysigt att sitta där. Men om jag måste säga något dåligt så var det att vi har stora Enar på vår altan så då kom solljuset inte in lika mycket. Nåja, någon gång ska de där Enarna väck!

                      
 

Artickel om Rosing & Hugo

”Vi var aldrig tillsammans”

Rosing valde Hugo – men var inte kär



I går fick tittarna se hur Linda Rosing valde Hugo, 19, som ”Den rätte för Rosing”. Nu berättar hon sanningen – det fanns aldrig någon kärlek.

– Av de killar som var där så var Hugo den bästa, men nej, vi var aldrig tillsammans, säger Linda Rosing, 35.

När kamerorna slocknat bestämde sig Linda för att gå vidare utan Hugo. En anledning var den stora åldersskillnaden.

– Vi är bra vänner i dag men inget mer, jag är ute efter att hitta någon som jag kan bilda familj med, säger Linda.

Programmet har slitit med dåliga tittarsiffror hela tiden – förra veckans program sågs av knappt 218 000 tittare.

Rekord för webben

Trots det är Kanal 5 nöjda med Rosing – som hela tiden har bloggat på kanalens hemsida.

– Klart man alltid kan önska sig mer, samtidigt är Linda en starkt bidragande orsak till att vår webb har slagit rekord, säger Lars Beckung, programchef.

                                    

 


Onsdag 1:a April

Hej, har ni blivit lurade idag. Det har nämligen jag. April skämt hit och april skämt dit. Skolan idag var ganska lugn. För det mästa blev det inte så mycket jobb mer genomgångar. Inga prov heller faktiskt. Tänk om skoldagarna kunde vara sådanna i vanliga fall. Då skulle ju skolan dli mycket roligare, eller hur? Men läxorna slipper jag ju inte undan och det är ju de som är det värsta. De ända man gör när man kommer hem efter en lång skoldag är att blogga, plugga, träna, plugga blogga. De flästa dagarna hitintills har varigt sådanna. Men jag måste plugga nu och ha en solig dag!

                      
 

RSS 2.0