Ny förälskad!

Nu är jag nyförälskad i en låt från Johan Palm. Jag har aldrig så där tyckt att Johan är en bra sångare men just den här låten är så skön! lyssna bara:




Kina mat

Har kommit hem från den trevliga middagen med mamma och vi åt oss propp mätta. Jag blev lite besviken för ja hittade inte de perfekta skorna. Fanns olika mellan hög och låg klack, svarta och vita fast inga bruna. Det fanns vissa med de var inte så fina. När jag dock tänker efter så är det nog inte så konstigt. Hallå Gabriella!? Det är ju söndag. Man kan ju inte hitta så bra saker på en söndag när de flesta affärerna är stängda. Nä, jag får helt enkelt vänta tills imorgon!

http://heartoflisa.blogg.se/images/2008/kinamat_12898761.jpg

Söndag 31:e Maj - Mors dag

God morgon!

Idag är det mors-dag och jag ska ha en träff med mamma på stan Kina-restaurang och jag bjuder. Jag ska ni ge er mamma idag då? Efter vi har brunchat så ska jag ner och köpa fina skor. Tänkte mig medeltids skor, eller jag ni fattar. Undrar bara i vilken färg. Har tänkt på bruna men vi får se, det blir ju alltid de snyggaste! Vi hörs.


Dagens sommar outfit


Shorts från crocker topp från NY


Familje mys

Middagen gick bra och super god mat. Satt och åt med familjen och vi hade det jätte trevligt. Önskar verkligen att man hade fler sådana dagar. Äta med familjen och inte hosa kompisar eller restauranger. Bara att umgås och ha det mysigt tillsammans. Sådan älskar jag. Det var som, lördags mys..... Ah men nu måste jag värkligen skynda! Får verkligen inte missa Robinson finalen, vi ses om en stund!



Badväder känns i i luften

Gah! Vad varmt det är. Man känner värkligen att det är badväder. Man känner det på doften. Kanske lite konstigt men det är så! En härlig kväll för att grilla spett. Hamburgare förra gången så den här gången blir det något nytt. Ska försöka göra det så gott som möjligt och vem vet, det kanske blir marsmellos (eller hur det nu stavas)  på slutet. Synd att det inte finns riktiga frukter som är gjorda på skumgummi. Då skulle det ju vara nyttigare.


Katasråf

Jäklar! Jag är värkligen inte så duktig på att "göra" praliner. Allt blev bara kaos. Jag och Klara vi bara stod där och väntade på att chokladen skulle smälta och så blir det bränt. Snälla, ge mig tips på hur man kan smälta choklad på bästa sätt! Men i alla fall så får jag ta och fixa praliner någon annan gång för nu ska jag ut och handla för här ska det grillas!!


Hur kan man misslyckas med en sådan grej?


Lördag 30:e Maj

God morgon!
Har hittat en ny god smak i te-sortimentet. Lipton jordgubb. Jag drack den nu precis och den smakar jätte gott. Lova mig att prova den! Jag brukar inte ha så bra aptit när jag äter frukost på morgonen men idag kändes det som om jag åt en frukost för fyra pers. Mycket alltså! Jag har bestämt mig för att görda choklad praliner idag och om jag har tur som kommer Klara förbi och hjälper till och det vore trevligt. Vi hörs och se!



Idag outfit


Topp från NY, linne från Marlvin


Sissie snowash jeans


Fredags-mys!

Nu är det fredags kväll!

Har ni hört den där reklamen om OLW Chips? Ni vet, Det är dags för fredags-mys..... Vist är den härlig. Man vill verkligen bara slappa och äta cips när man hör den reklamen. Den är mysig och får mig på fredagshumör. Nu ska jag fixa det fredags mysigt hemma, med chips och naturgodis!


Fredag 29:e Maj

Hej på er!

Det är fint väder ute, varmt fast det blåser kanske lite för mycket. Men det kan vara skönt ibland när vinden kommer och svalkar ner.....Det kändes som om skolan gick fort idag. Och det känns skönt för jag ska möta upp Nelly och si så där halvtimme och då hade vi tänkt gå ner till stan och ta en fika. Men det blir nog inte så, aja vi får se vad som händer istället.


Nu har jag det!

Här är ett pluggtips från Storstadspojken (Nils Grundberg). Hoppas det ger er och mig nytta:

Jag har sammanställt några korta och enkla pluggtips inför sista tiden innan tentan.

- Se framåt, fokusera på vad som kommer efter tentan och motivera dig därifrån, slutet av dina uppgifter är nära, nån veckas hårt plugg sen är det över

- Ta med dig böckerna ut, bara för att man har mycket att göra behöver det inte betyda att man måste sitta i källaren och plugga. Ta med en picknick och sätt dig i en mysig och lugn park.

- Belöna dig själv när du nått ditt mål - jag gillar kortsiktiga belöningar, t.ex. om jag läser x antal sidor idag då får jag träna ikväll, fika med en vän o.s.v.

- Lägg upp en rimlig och genomförbar men ganska hård pluggplan fram till tentan, lägg gärna till belöningssystemet. Gör en plan fram till tentan samt korta detaljerade planer på morgonen innan du drar igång.

- Bunkra upp med kaffe, koffein kan göra underverk under sista striden

- Och slutligen hur jobbigt är egentligen plugget, när man väl sitter där brukar det faktiskt vara ganska roligt

 

Tipsen kanske hjälper mest nu när det snart är sommarlov.


Pluggtips!

Hej på er!

Det blåser hur mycket som helst ute och jag själv sitter inne i värmen och äter lasange. Altid lika gott som vanligt. Ska snart börga plugga till prov imorgon. Har lovat er och mig själv att plugga stenhårt. Så det är bara att sätta igång. Har ni fler plugg tips så säg till! Vi hörs så länge!




Torsdag 28:e Maj

Jag fick mig en överaskning i morse när pappa ringede och väkte mig!

- Hej dags att vakna!

- Ja ja ja.

- Gissa vad som händer i september?

- Nä vad då då?

-Vi ska åka till grekland!!


Jäklar vilken suprise! Så om nårga månader ligger jag i varma grekland och solar. Nu kan jag äntligen bli lite brun, hoppas jag...Jag satt och tänkte på det under hela skotiden. Fast än det är långt kvar så längtar jag så extremt. Jag måste ärkänna att jag är flyggrrädd så vi får se hur jag klarar det. Men det är långt kvar!!


Dagens


Topp från Ny, bälte från Medel, Klänning från Gina


Leggins från Gina


Program tips

Ska titta på ett program nu ikväll som heter en skräddarsydd lillasyster. Värkar vara jätte spännande. Läs det här och se vad du tycker!:

Svensk dokumentär från 2009. Felix är fem år gammal och bär på en ärftlig och dödlig sjukdom. Hans storebror Mathias som också bär på sjukdomen är redan bortom all räddning. Det enda sättet att rädda Felix är att hitta en donator av ny frisk benmärg, ett sökande som inte gett något resultat. För att rädda Felix liv hoppas föräldrarna kunna skapa ett donatorsyskon, något som tidigare varit förbjudet i Sverige. Programmet har följt familjen Richardsson under deras långa kamp mot klockan, statistiken och genetiken.


Vad tycker ni. Vist låter det spännande?

Onsdag 27:e Maj

God kväll. Har varigt på möte nästan hela dagen idag. Från att skoltimmarna slutat tills nu. Fast jag tog en fika på stan vid 5 och sedan dess så har jag letat skor. Jag hittade ett par "Medeltids" skor som jag letat länge efter fast jag var snål och väntar till i helgen då jag kan köpa något. Då ska jag också köpa mors dag-present till Mamma. På söndag är det ju mors dag. Vad ska ni köpa till er mamma? Jag funderar på sportkläder av något slag. Hon sportar mycket nu och hon behöver en fin tränings outfit. Som tur är så har hon mig och jag rycker in och tar över situationen. Men tyst! Det är en hemlis!

Kameran ville stanna hemma (glömde den)

Outfit-Titel


tröja och linne från marlvin


jeans från cheap monday & skor från Marco

Ska hoppa upp in i duschen nu. Vi ses!


Veckans to-do-vecka-22

Lite sen veckoplanering kanske men här kommer den:

Torsdag: Plugga stenhårt till prov!

Fredag: Ta en fika i centrum med Nelly

Lördag: Baka choklad praliner


Tisdag 26:e Maj

Hejsan!

Jag startade dagen med Kelogs flingor och det var kanske inte så oväntat. nu har jag kommit hem från skolan och sitter och pluggar engelska. Vinden blåser ute och jag hoppas inte på storm. Ska till vårdcentralen lite senare och plåstra om foten. Jag hoppas värkligen att det är så bra att jag snart kan börja komma igång med träningen igen. Det känns som om jag inte tränat på flera år.


Dagens Outfit





Dream board

Har ägnat hela eftermiddagen åt att göra min Dream board, ni vet. En sådan tavla men massor av saker som man tycker om. Fast en jag fuskat och gjort det på datan så kan jag inte säga att det gick snabbt. Imorgon kanske jag hinner göra den "på riktigt" fast då måste jag mer till Maxi och köpa lim och papper. Jag är en tjej som är glad för att pyssla men de knasiga är att jag har inga pyssel saker. I alla fall, här kommer min Dream Board:

klänningarna:klädstil, smink: smink såklart, mikrofon:sjunga, tennisrack:tennis, Usa & Spanien: de land jag vil åka till, choklad: jag älskar värkligen Anton Bergs choklad, och Collien: jätte fina hundar!


Måndag 25:e Maj

Har kommit hem från skoltimmarna och nu sitter jag ockh skriver en upsats om Lill-Babs (förutom att blogga). Jag menar, hur mycket vat jag om Lill-Babs. Suck..aja, jag får vell allt försöka. Upp men Wikipedia! Annars så har det varigt bra i skolan. Det är det ju nästan alltid men ändån. Har plugg tills på fredag också som jag måste påbörja idag. Jag är glömsk så jag får inte glömma det!


Önske outfit


Kjol från Peaches och skor från Mia Shoes


linne från Gina

Vad tycker ni om outfiten då. Vist är den härlig?


McDonald's mat

Fanns inte så mycket att hitta på på förmiddagen så jag åkte med Ida till väla. Hon skulle småschoppa lite och jag fick va hennes andra hand med att hitta outfits. Jag själv behöver en andra hand när jag köper kläder men nu har jag ändån hittat en egen liten stil som jag kan utgå efter. Jag vet inte hur jag kan beskriva stilen men jag kan säga att den är motsatsen till sport. Så det blev att Ida köpte lite vardagskläder och lite glamour.

Vi tog sedan en lunch på närmaste snabbmats ställe och det fick dock bli McDonald's. Jag är inte så förtjust i McDonald's mat men eftersom vi var så hungriga så fick det bli det. Inte så farligt med kyckling nuggets för det var ganska gott. Nu måste jag ju försöka få bort kalorierna på något sätt. Jag får gå ut och gå lite sen. Jag undrer faktiskt hur "bra" kondition jag har nu efter dessa veckorna. Jag blir inte så förvånad om jag inte är på topp de första veckorna när jag börgar träna. Jag börgar i alla fall att träna i mitten av Juni.


Söndag 24:e Maj

God morgon!

Vaknade ganska så tidigt och det var kanske dumt för jag är hur trött som helst nu fast jag kan ändån inte sova. Tja, jag får försöka göra kaffe och då blir jag säker piggare. Jag ska inte göra så mycket idag, ingeting om jag tänker efter. Det kanske blir en läsa-bok-&-äta-choklad-dag idag. Nja, vi får se! Vad ska ni göra idag?


Frukost

Dagens sjömans kostym



Igår kväll

Det var jätte trevligt igår på middagen som Nelly ordnat. Jätte god mat och vi sjöng karaoke så det var också jätte kul. Synd bara att jag glömde kameran hemma. Vi åkte också upp i stan (mitt i natten, typ) och hyrde en film. Sedan satt vi i soffan, åt chips och naturgodis. Filmen var spännande och med mycket action. Och sådant gillar jag. Det ända som var minus med filmen var att den inte var så fasligt rolig. Man skrattade ju inte precis.Men som sagt den var i alla fall spännande!

Lördag 23:e Maj

Har ägnat hela morgonen och efter middagen åt att vara i klubb huset och sommar jobba. Där ser man, att sommar jobba tidigt är inte så dumt! Jag vaknade vid åtta och vräkte ner frukosten i magen. Kl nio skulle man vara på "jobbet" (jag känner mig vuxen när jag säger det där). Men det kanske inte är ett krävande jobb att vattna banor, sitta i en kiosk eller att sitta högt uppe i en stol och dömma. Nä, krävande var det inte men det var fruktansvärt varmt.

Måste erkänna en lite sak att när jag hade dömt en match så när jag skulle gå ner från den höga dommar-stolen....gissa vad som händer klumpiga mig? Jag trillar ner från dommar-stolen. Att man kan vara så klumpig, jag menar jag är ju inte stor precis. Men i alla fall så flög jag rätt ner och landade i de orange gruset och blir smutsig. Som tur var så landade jag inte på min skadade häl så den klarade sig som tur var!


En updatering från igårkväll kommer strax


En finare variant

Sitter och smakar på glass och väntar på att telefonen ska ringa. Nelly skulle nämligen ringa och prata om någon middag hemma hos henne ikväll. Fast jag vet inte om jag kan gå. För vad ska jag ha på mig, och vad kan man ha med sig. Det är ingen stor middag precis så det blir någ vardags kläder fast kanske en finare variant. Men vi får se. Vi hörs!




Fredag 22:a Maj

Kvällen var trevlig igår och filmen var hur bra som helst! Owen Wilson som spelade Dupree var jätte rolig. Filmen var också lite sorglig men "humöret" i filmen bara ändrades hela tiden så det var ändå inte så farligt.

På natten var det en helt annan sak. Nelly sov på en uppfällbar säng och när hon låg och vred sig för att sova så gnisslade i sängen hela tiden så jag kunde verkligen inte sova. Jag måste verkligen köpa en bra pump så jag kan pumpa upp luft madrassen istället! Jag erbjöd henne att ligga i min säg istället så vi kunde byta med hon förnekade det och försökte ligga still istället. Och jag blev galen när sängen gnisslade men efter ett tag så var jag så tört på att lyssna så jag bara slumra till......


Film tips

Nelly flyttar in här ikväll och det ska bli jätte kul. Vi hade tänkt att titta på film och jag hittade turen på internet, eller jah, filmen på internet. Den börgar kl:21.00 och heter Du, jag och Dupree. Värkar vara en skojig film så titta ni också.

Här kommer ett litet smakprov:
Amerikansk komedi från 2006. Livet kan knappast bli bättre för det nygifta paret Carl och Molly Peterson. Med ett trevligt hus och framgångsrika karriärer verkar allting gå som på räls. Men ingenting varar för evigt. Carl får lära sig den hårda vägen vad vänskap verkligen innebär, då hans bäste vän Dupree vräks från sin lägenhet och förlorar sitt jobb bara för att han gått på Carl och Mollys bröllop. Carl och Molly gör det rätta och erbjuder sin vän att sova på soffan i några dagar. De får dock snart ångra sin välvilja, då Dupree inte verkar ha minsta tanke på att flytta ut igen. Någonsin.

I rollerna: Owen Wilson, Kate Hudson, Matt Dillon, Michael Douglas, Seth Rogen.


http://www.sofacinema.co.uk/guardian/images/products/3/77673-large.jpg

Vardagsstil

Min kamera tar bara suddiga bilder när jag försöker få med mig på bild. Vad är det för fel på kameran, eller är det kanske jag som gör fel? Strunt samma. Här kommer i alla fall dagens vardags-outfit;

Tröja från pros, linne från marlvin och bälte från Medel


Jeans från crocker och skor från Marco


För middagen på Väla

Hej! Har just kommit hem från en liten tur på Väla. Där köpte jag ett fint långt linne, sjömans aktigt och jätte snyggt! Tog också en glass. Mjukglass med...lakrits strössel(!) Vad annars liksom. Ni vet säkert att jag verkligen älskar lackris fast kanske choklad mer. Eller jag vet inte, kanske lika mycket. Äh, spelar det någon roll. Choklad och lakrits är samma sak. Men i alla fall så åt jag glass (jätte gott) och efter en stund senare så åkte jag till Lidl.

Som sagt så ar mitt kylskåp nästan tomt men efter lite påfyllning så var den full att god saker. Köpte mest frukt för "nyttighetens" skull. Om man inte tränar så får man väll äta sunt istället. Eller vad tycker ni?


Från Gina, vad tycker nI?

Torsdag 21:e Maj - Himmelsfärdsdag

God morgon!

Vaknade upp och gjorde mig min favorit frukost! Ingen skola idag och det känns skönt att man hinner göra och äta en stor och härlig frukost. Trots att Himmelsfärdsdag är en torsdag så är jag ledig imorgon också. Schemat idag är ganska så tomt. Jag får se om jag tar en tur till Väla och små handlar lite eller varför inte bara till ICA, kylskåpet börjar bli tomt.




Brådis brådis!

Brådis är det nu för snart börjar fotbollen. Ska till Johanna nu och hämta henne sedan åker vi till Ängelholms idrottsplats. Som tur är den inte så stor så man har bra utsikt över planen. Nej jag får panik, Nelly står och stampar i hallen. Mot fotbollsplanen!


Kan man se ut så här?


Onsdag 20:e Maj

Hejsan allihopa!

Har haft en kul dag i skolan. Orientering hade vi fast eftersom jag inte kan springa så gick jag tillsammans med en partner. Fast han var ju inte mycket bättre. Han trampade i massa lera och fastna med skorna i dynga så vi fick lämna "WO". Knasig är han verkligen, haha! Nu är jag hemma i alla fall och ska snart sticka iväg till ett par tjej kompisar och ha det kul. Vi ska titta på lite fotboll ikväll och det ska bli kul. Inte för att jag är så förtjust i fotboll men allt annat. Det finns säker roliga saker att se på. Vi ses!


frukost bild!


Outfit

Lantis aktigt på skolan så man kunde ju inte ta på sig vad som helst. Jag fick nöja mig med sport outfit


Tjock tröja från Båstad


Tights från H&M


Vad ska jag välja?

Gah, nu är jag lite sur. Två bra pogram på en gång. Vad ska jag välja? House eller Desperate housewies. Gillar värkligen inte de dagar när två bra pogram visas samma dag och samma tid. Man kan ju häller inte zappa mellan varge program häller får då kanske man missare en bra scen eller något. Så jag får hellt änkelt ta och välja något av de bra pogramen. Så kanske jag kan se den andra programet nästa gång. Det kanske inte låter som en bra idé jag vet men vad ska jag göra hjälp mig!




Läsar-insperation

Händer så mycket på en gång så jag vet inte var jag ska börja!

Som sagt så har jag varigt och fixat till foten och det ser jätte bra ut! Känner mig glad över det och snart kan jag börja träna igen. Måste få upp konditionen som jag har tappat. Efter omläggningen så tog jag mig till Expressen och läste en bok samt att jag drack varm choklad. Satt där länge för boken var inspererande. Och jätte rolig också.

Efter ett litet tag gick jag ner mot storgatan in på närmaste klädes butik och tittade på fina sommar kläder. Fans jätte många fina plagg för sommaren allt från blommiga klänningar till prickiga skjortor. Jag måste bara små shoppa i helgen! Jag har märkt att det är jätte varmt ute nu (varmare än vanligt när solen inte skiner) så man kan inte gå runt med en tjock skinnjacka och svettas i. Det är ju häller inte så fräscht. Så jag måste ha en tunn jacka av något slag och om jag kan så köper jag den nu i helgen.


Tisdag 19:e Maj

Hej på er läsare!

Skoltimmarna är slut och jag sitter hemma och nästan svettas ihjäl! Gud vad varmt det är! Utbildningen som vi hade i skolan gick bra fast efter som vi var på en bondgård så luktade det väldigt illa. Fast det gör det väll alltid när man är på en bondgår med massa djur runt om kring......Ska snart till läkaren och plåstra om foten. Du är det inge bandage länge utan det räcker med extremt stor "skavsårs plåster". Om man nu kan kalla de förd det, haha!

    Startade dagen med en helt sorts knäckebröd med mer fibrer.

Veckans planering

Tisdag, Östra Ljumby med klassen imorgon på en utbildning. Ska också lägga om såret på eftermiddagen.

Torsdag, inga skoltimmar krist-i-himmelsfärdsdag.

Fredag, heller ingen skola. Nelly kommer att flytta in till lördag

Lördag, kl9 ska jag vara vi klubb huset (tennis stugan) och sommar jobba. Ska bli spännande




Jag komenterar Eurovision song contest 2009

Jag måste bara lägga upp en uppdatering om schlager-EM i år. Tyckte ni rätt låt vann? Tja, jag tyckte att den var rätt okej fast jag hejade så klart på Malena. Fast han var ju söt och charmig, och väldigt utåtriktad. Men vad var det han hette?.... Alexander Rybak(!). Han är halv rysk, eller något sådan så det kanske var därför han vann. Ryssarna regerar ju Eurovision song contest. Nä, jag bara skojar! På ett sätt så kanske det var kul att ha en skandinavisk vinnst i alla fall.

Det gick dock inte så bra för Sverige, 21:e plats! Det var ju inte en jätte hitt. Fast svenske Arach som tävlade för Azerbajdzjan kom ju tre så det var ett plus i kanten. Vi kanske ska låta Arach låta representera Sverige i nästa schlager-EM. Men 21:a plats skulle t.o.m. Caroline av Ugglas lyckats bättre med. Aja, Malena var i alla fall duktig och uppträdde galant!

Alexander Rybak, Eurovision Song Contest, Norge, grand prix
Vist har han stora ögonbryn

Måndag 18:e Maj

Har kommit hem från skoldagen och det var ingen överraskning att se att man behöver städa i lägenheten. Jag måste hinna göra det innan Nelly kommer för då ska vi hem till henne och packa flytt lådor för hon ska flytta. När jag fick höra att hon ska flytta så blev liksom allt helt stilla. Fast sedan skrattade hon och sa att det var till en lite mindre lägenhet några meter bort. Då pustade man ut!

Ska försöka städa så mycket som helst nu inna Nellsa kommer. Det ska vara rent och fint!

Outfit:





Go Malena!

Nu är det snart Melodifestivalen. Om ca en timme så drar det igång i Moskva och vi i Sverige håller väll på Malena. Vi får allt hoppas på att vi i alla fall slipper kvalet nästa år och framförallt att hon vinner. Eftersom Ryssland och Ryssarna gillar opera så tror jag att hon kan gå långt. Eller vad tror ni?

Det ska verkligen vara en mysig kväll idag hemma hos mig med chips och popcorn. Tatiana kanske känner igen sig för hon bor ju i Moskva. Men som sagt så ska vi ha det trevligt och sitta och heja som galningar på Malena. Jag kommer rösta idag och det tycker jag att ni också ska göra. Go Malena!


Dagens Outfit


Sissie snowash Jeans, Top från NY, Jacka från H&M


Rosa Båstad

Båstad är en härlig stad! Jag var där nu på förmiddagen och deras natur var fantastisk. Hav och skog skapade liksom en ny naturtyp. Där skog möter land kan man säga. Vi har också strand här i Ängelholm med i Båstad så var det som om skogen låg i havet. Vi gick i alla fall längs med strandkanten och vi såg en svan och 4pers som badade. Man frös nästan när man såg de bada. Det är ju så kalt i vattnet.

Efter vi tittat på den fina naturen så gick vi i centrum. Jag hittade en jätte fin tröja där det stod Båstad på och gissa om jag köpte den eller inte? Jo, det gjorde jag. Man kanske vill ha en souvenir. Fast man ändå bara bor 4 mil ifrån så kan det vara snyggt ändå. Sedan så satte vi oss på ett Café och jag puttade godsakerna åt sidan och tog en rostbiffs macka istället.


Skorpa med solrosfrön & rostbiffs smörgås




Fint ska det vara!

Satt här och tittade på lite fest klänningar. Och jag hittade en jätte fin vit/ljus rosa aktig klänning som jag föll för direkt. Inte för att jag ska gå på fest snart eller någonting men jag funderar på att köpa den. Eller ska jag vänta till ett lite bättre tillfälle. Det kan väll inte vara så farligt ed att köpa en klänning någon månad tidigare innan man ska gå på fest. För tänk den dagen man får en inbjudan om en "fin" fest och så har man ingen klänning. Då får man panik och ångest att man inte har köpt någon klänning. Så vi får se hur jag gör. Klänningen ska jag ha i alla fall och jag kanske köper den nästa vecka eller så.
Kolla in hur snygg den är:


Vad tycker ni?


Lördag 16:e Maj

Hej på er!

Lång kväll igår så det blev inget bloggande. Jag berättar hur det var lite senare. Har käkat mycket Aktimell nu på morgonen och så hoppas jag att imunförsaret (70% av imunförsvaret sitter ju i mage) håller sig uppe. Det är ju mer viktigt nu när foten fortfarande är lite skadad.

Ska åka till något ställe idag fast vi vet inte var. Det är sista dagen Tatiana är här och då måste vi göra något kul sista dagen. Kan inte ni ge något tips på tt mysigt ställe i Skåne som man kan åka till. Helst så ska det vara i någon form av ute miljö. Vi har nog varit förmycket "inomhus" i veckan så vi längtar ut i det fina sommarvädret!




Fredag 15:e Maj

Överskakning!!

Det här kanske kommer som en överraskning med jag väljer att stanna hemma över helgen. Hade tänkt att bowla ikväll så man vill inte missa det. Sedan så på söndag så ska Tatiana tillbaka till Göteborgs flygplats och då ska hela Familjen Ovesson åka till Liseberg. Jätte kul ska det bli, fast jag lovar att jag inte ska åka några för snurriga karuseller. Nelly hoppas jag följer med fast det är dock för mycket plats i bilen så vi får se hur vi löser det. Har också lovat läraren att plugga i helgen för det har varigt svårt nu i veckan med operationen och foten och allt sådant.

Ska få tag i Nelly nu så får vi baka något gott!


Outfit

Blogg fri i sorg!

Ska iväg på en tredagars "utbildning" i tennis över helgen så jag ville bara observera att jag inte kommer att blogga under helgen. Jag är inte en sådan människa som skaffat laptop en men jag måste verkligen göra det snart. Jag vet att det låter lite konstigt nu när jag skadat foten men jag skippar träningarna och bara tittar på istället. Jag kommer nog sakna bloggen en del med jag kommer tillbaka. Nu måste jag packa, duscha och sedan Melodifestivalen. Marlena kom ju vidare så man måste titta på hennes konkurrenter.



Lång eftermiddag i Helsingborg

Har just kommit hem efter en shoppingrunda och styngnbortagningen i Helsingborg. Halva dagen var ju rolig alltså shoppigrundan. Att plocka bort stygnen var häller inte så farligt. Trodde faktiskt att det skulle göra ondare fast nä, det gjorde det vist inte. Lite ont gjorde det förståss. Men det brukar det göra. Har du haft stygn någon gång? Hur gick det för dig i så fall när du fick plocka bort de?

Shoppingen då? Jo det var jätte trevlig och shoppa. Köpte dock inte så extremt mycket fast jätte fina grejer. Köpte hårassecoarer och en fin skinnjacka. Allt från H&M och jag avgudar deras fina kläder och deras balla stil. Tänkte köpte en av deras nya badräckter fast jag väntar nog lite tills strandvädret börjar närma sig. Det är oftast lite jobbigt att ha något plagg som man bara måste vänta på tills man ska använde det. Eller vad säger ni?

Tog också en fika nere i Helsingborgs Centrum. Där satt vi (Tania & Jag) på ett mysigt caffe och fikade.





Hår accesoarer och jacka från H&M


Varm choklad....


en god hallon och blåbärs mix
 

Torsdag 14:e Maj

Lektionerna i skolan gick bra som vanligt fast det va lite högljut nu när jag hör bättre. Fast jag får allt ta och vänja mig. När jag kom hem så mixade jag ihop en kycklingsallad med ris. Jag älskar kycklingsallad! Har försökt att inte ha så brottom idag fats det har jag nu. Ska iväg och plocka bort stygnen, känns lite pirrigt fast det gör väll inte ont? Hoppas inte det i alla fall. Vi får se...Ush nej, nu måste jag iväg ses!




En till familjemedlem...?

Har faktiskt tänkt på att skaffa en till hund. En Chihuahua faktiskt. De kan man ju ta med sig överallt och de är så söta! Har sökt lite gran nu på internet efter bra pris i Skåne och hittade faktiskt en bra deal. Fast eftersom jag redan har hund så måste jag nog tänka på det lite. Jag måste tänka snabbt! Skulle gärna tänka mig en hund till i familjen men hur skulle det gå mellan hundarna. Det är en fråga som jag måste hitta ett svar på först. Kan kanske "hyra" hem en liten Chihuahua och se hur Ivan (min nuvarande hund) reagerar. Det kan ju vara kul med en kompis men man väljer ju aldrig kompis.



Ivan

Små shoppat

Har varit på överskottsbolaget och små handlat. Para ett par saker till hygienen och sådant. T.ex. som schampo och inpackning. Fina grejer och ganska billigt. Ibland känner jag mig lite osäker när jag köper billiga grejer men eftersom de billiga så är det ju inte fel att prova. Så jag provar sakerna och får sedan se på resultat om det är bra eller inte. Om det är bra så vet jag att jag kan lita på märket och priset.

Har också köpt en klockradio. Perfekt! jag som behöver en sådan för att kunna stiga upp på mornarna. Annars brukar jag ställa alarm på mobiltelefonen men vist är det roligt att vakna av Rix MorgonZoo. Och att vakna av Gert Fylkings sköna röst är inte så dumt. Gah! Jag längtar tills imorgon då jag vaknar av det.



"- Rix fm...."


Shampo och inpackning med örtextrackt


Onsdag 13:e Maj

Hejsan!

Min dag har varigt ett långt äventyr. Känns som det i alla fall. Har glömt och berätta att jag skulle opereras idag och det är just de jag har gjort idag. Det är lite läskigt med att sova en timme och sedan vakna, och att man inte känner när de opererar. Kroppen är verkligen fantastisk! Ah, kirurgerna också såklart.  Vad opererade jag då, jo. Jag har haft lite problem med mitt ena öra på sista tiden. Mycket öroninflammation och så. Så vi (eller dem) fick sätta i ett litet plaströr i mitt ena öra. Ganska så ballt eller hur. Så när jag vaknade efter operationen så hörde jag så mycket bättre!

Ska försöka hitta på något roligt nu, vi ses!

 


Man kan ju inte äta heller innan operationer...

 


Det går att grilla nyttigt!

Nu är jag tröttare än innan! Har haft en lite "grillfest" men Tania (Tatiana) & Nelly. Det var jätte mysigt och jätte gott. Vi grillade det vanliga, hamburgare. De tär så lätta at grilla hamburgare. Lättare än att grilla stek. Det är bara att vända och vrida på köttet så att det blir genom grillat och sedan är det klart.

Brukar ni grilla ofta där hemma? Vi brukar grilla ganska så ofta. Kanske en gång i veckan. Fast det beror ju på hur vädret är och om man har lust. Det kanske inte är så hälsosamt att grilla varige dag och speciellt inte hamburgare. Fast man kan ju grilla nyttiga saker också som t.ex. vegetariska spettar med massor av grönsaker och ananas på. Mmm....det låter gått! Det måste jag prova, gör det du också.





Sommar-jobba

Fick ett litet samtal från en lille som är regiensör för Kalle Anka cup. Han frågade mig om jag hade tänkt att sommar jobba i sommar och då sa jag nej för det har jag inte. Då erbjöd han mig att stå i kiosken vid tennis banorna och det var inte så svårt att säga nej. Det är jätte kul att stå i kiosker. Speciellt när det är sommar. Att bara få säga frasen:

- Hej vad vill du ha då?

Får mig på bättre humör när jag letar sommar jobb. Det förståss, det finns ju roligare jobb fras jag orkar verkligen inte gå runt och räfsa i andras rabbater. Nä, ett kiosk jobb är perfekt för mig! Jag får också en bra deal. 70kr, per timme+ dricks. Jag börjar nu i maj så får vi hoppas på en bra start. Vi ses, ska grilla nu!

 



 


Tisdag 12:e April

Jäsp! Skolan har varit lång, känns det som. Jag har varigt snuvig hela dan och det är jobbigt. Och jag är jätte tröt nu så jag vill bara lägga mig ner och sova. Vid tio tiden idag så var jag på sjukhuset och lindade om såret. Allt såg fint ut och de sa att jag skulle plocka bort stygnen på torsdag. Jag kan häller inte gå med sko på foten för det trycker till på såret och gör fruktansvärt ont! Så därför har jag "uppfunnit" en strumpsko, haha! Jag har lagt en valig grundsula i en strumpa så det inte gör så ont när man trampar på grus och sten. Smart va!?



Veckans att-göra-plan

Vecka 20:
- Åka till Köpenhamn i veckan, ska bli jätte kul.

- Bowla och sedan äta på en resturang.

- Göra vid foten och se tills så att såret läkt bra.

- Kanske om jag får lite tid över av veckan så ska jag nog åka till Lollos och göra vi håret.

Vad tycker ni om  vecka 20? Vist ser det spännande ut!


Rinnande näsa

Ush!

Nu tror jag att jag har blivit förkyld. Har nyst mins tjugo gånger nu och det börjar bli iriterande. Har faktiskt inte skaffat en nässprej som stoppar iriterande och rinnande näsa. Men jag får nog ta och göra det så fort som möjligt om det ska fortsätta så här. För såhär vill man ju inte ha det. Tänk och ha det så hela livet, det skulle ju varigt ur trist.

Ska göra lite kvälls mys här hemma så vi ses sen!




Pluggtips del3

Här kommer ett pluggtips från mig som jag rekomenderar.

När jag pluggar så brukar jag lyssna på svängiga låtar som den här....



den får mig på bättre humör och gör så att jag blir gladare och får mer lust att jobba.

Prova själv och se om det hjälper dig!


Måndag 11:e Maj

Hej allihopa!

Har kommit hem från skolatimmarna nu och gissa vad jag får se när jag kommer hem. Jo, Tatiana har varigt i köpcentet och köpt en fin klänning till mig. En sommar klänning, inte en festklänning precis men den är jätte fin. Hon köpte också två par leggens som passar till klänningen. Jag gav henne en stor kram och tackade för det fina jag fick. Efter någon sekund så var de fina kläderna på mig, det var en fin outfit.





Allt från Gina

Dagens, för utemiljö


Kofta från j-store, linne från marlvin.


Seisse snowas jeans.


Skor från Marco Lozie


Sommrig söndag

Hej på er!

Har varigt ute i de fina sommar vädret. Fast än det inte är sommar så känns det verkligen som det. Solen sken och det var inte ett enda moln på himmelen. En riktigt fin dag för att äta glass, mjukglass. Jag älskar verkligen mjukglass med lakrisströssel på. Båda sakerna är extremt goda fast tillsammans är det de bästa. Jag slickade mig runt munnen och njöt för varige tugga glass jag tog. Jätte gott! Nu när jag har sagt att jag ska försöka att inte äta så onyttiga saker när jag inte kan träna. Fast nu förstår jag varför överviktiga människor inte kan banta p.g.a. allt de äter är så gott. Tja, dock inte allt det äter men det mesta.

Vi gick hem vi 15.00 tiden. Vi tyckte att det var lite friskare att gå hem istället för att ta buss. Fast jag fick lite ont i foten av att gå så jag haltade lite. Men hellre de än att gå på kryckor. Då tittar folk på en så hemskt läskigt som om det vore lik. Så därför fick kryckorna stanna hemma. Gå normalt det kan jag. Fast när jag får skor på fötterna så trycker de på hälen så jag får ont. Hur som helst, hur har eran söndag varigt?

 




Söndag 10:e Maj

Vaknade upp med en finne i pannan fast det var bara att pudra på med smink och grejer. Trött var jag men det är ju alltid man är trött någon gång. Tog sedan en frukost med det vanliga, fil & flingor. Ska ner till stadsparken lite senare med Tatiana och det ska bli trevligt. Vi ska sitta på en bänk och äta mjukglass. Gott va?!
- Hunden ylar, måste ut vi ses!

 



 


Saltade nötter eller gris?

Det är en sak jag verkligen undrar över. Är nötter verkligen nyttigare än vanligt godis. Tja, färska nötter är ju självklart nyttigare men sådana nötter som är doppade i fet, salt eller ost. Är de nyttigare. För vanligt godis som t.ex. sega råttor det är ju bara gris och socker. Och oftast färgmedel. Kan inte ni komma med förslag på "godis som är nyttigt". Om det nu finns rättare sagt. Jag vill inte äta extremt onyttiga saker nu när jag inte kan träna bort det. Men i alla falls lämna en kommentar om något "nyttigt" godis så är jag tacksam. Ska själv också försöka hitta något nytt som man kan tugga på en lördagskväll.
Ska ut i de fina kvällsvädret nu och sedan ska jag ta en dusch!

 

 


Lundra

Har sett på lite bilder som Tatiana har tagit med sig från Moskva. Det ser ut och vara jätte trevligt där och jag ser fram imot att åka dit. Kanske någon gång i nästa sommar. Jag såg också massor av bilder från hennes hund. Den var jätte fin, en lite valp som hon skaffade i december förra året. Hunden heter Lundra (ryskt namn).

Lite brådis, ska ner till MAXI och köpa "lördagsgodis" .


Fina Lundra

Lördag 9:e Maj

Hej på er!
Lite svårt med bloggen igår så nu blir de det ett hårt tag....

Tatiana var trevlig och självklart så är hon det nu också, såklart(!) Hon hade med sig stora väskor fast det har man ju oftast om man reser utomlans. Annars gick resan från Göteborg och hem bra fast det var lite långtråkigt att sitta i en bil i 6 timmar. Men har man valt att åka med så har man. Vi stannade vi statiol två gånger och köpte vatten och glass. Man blir verkligen törstig av at åka bil.

När vi kom hem efter 6 timmars åkande så satt vi och tittade på talang och åt pizza. Måste säga Talang var bra igår. Många duktiga talanger som sjöng och trollade. Jätte kul och mycket underhållande. Me i alla fal så satt vi och pratade om att vi skulle åka till Köpenhamn någon gång i nästa vecka eller kanske till och med imorgon. Det ska bli superkul!




Kryckor på promenad

Har varigt ute och gått en liten sväng runt kvarteret men Nelly & Johanna. Jätte trevligt var det fast om det inte varigt för minna kryckor så skulle vi nog haft lite roligare. Kryckorna fick följa med idag för men varigt aldrig vad som kan hända när jag är ute...haha, allt gick väl som tur var. När jag kom hem så var jag hungrig som en varg. Jag rörde ihop ris och kyckling och sedan massor av sallad. Det blev ungefär som en kycklingsallad. Eller ah, det blev en kycklingsallad rättare sagt!
Ska försöka ta en dusch nu ikväll fast vi får se hur det går. Vi ses lite senare!

 


 

 


Torsdag 7:e Maj

Hej på er!

Har kommit hem från skoltimmarna fast det jobbiga är inte över än. Jag måste ner en sväng på stan först och hitta hundmat. Glömde det igår så jag gav Ivan korv igår fast det var inte så smart för nu har han ont i magen och vill inte gå ut. Så jag får se om det hjälper med hundmat. Ska också städa hela huset för imorgon kommer min ryska kusin hit och hälsar på. Men jag är inte slarvig med städningen så fint ska det vara!

Vädret idag har inte varit så fint. Nu har det t.o.m. åskat också. Det är grått ute och inte alls varmt. Jag gick också lite utan kryckor i skolan så när det var blött på marken så var det svårt att trampa ner utan att bli blöt för jag hade ingen sko på min vänstra fot, den jag skadat.




Himmlen är oskyldigt grå...

En jobbig artikel

Jag läste en meningslös artikel idag i tidningen. Titel Elvira Tio år är inte rädd för tandläkaren. Men för sjutton! När jag var 10 år så var inte jag häller rädd för tandläkaren. Bara 20% av alla Sveriges barn är rädda för tandläkaren. Så varför just hon i tidningen och inte någon annan tio-åring. Ibland förstår jag mig inte på tidningen. Det skrivs bara massor av strunt. Tänk er, ett helt sida med en tioåring som inte ät rädd för tandläkaren. Tips till er som har/känner en tioåring som är rädd för tandläkaren. Säg till det att om det inte är rädda för tandläkaren så kanske de kommer med i tidningen.



Chokladmums

Tjejerna kom inte, de hörde av sig fast inte Nelly. Hon for som en ängel in genom min yterrdör som om hon skulle ge ett bud, "här kommer jag, den bästa". Vi skulle äta något gott och mysigt fast vi hade inte något sådant. Istället så fick vi sätta igång ugnen och börja baka. Efter som vi är duktiga på att baka kakor med chokad i så gjorde vi det än en gång. Vi blandande ihop inridieser och satte kakan i ugnen. Äsch....ni får veta mer sen! Efter vi hade bakat så fick vi ju självklart städa undan. Det var ganska mycket att städa upp men efter ett par minuter så var köket rent och fint igen. Då var det också lagom till att smaka på den goda kakan. Kakan var jätte god så vi skrev upp receptet. Det kommer upp lite senare.

Måste också säga att jag har gått lite på foten idag. Fast mest på hälen och bara när jag varigt hemma. Fast jag undrar om det är en bra idé för det är lite varit. Men vi får se om det går över, om inte så får jag sluta gå på foten och vänta tills lite senare.





Onsdag 6:e Maj

Hej Allihopa!

Jag slutade lite tidigare idag i skolan. Mamma körde hem mig så det var därför. Hon skulle nämligen jobba så hon kunde inte hämta mig senare. Jag vägrade att åka buss så det fanns inget annat att välja mella. Som ni kanske har märkt så har jag fobi att åka buss med kryckor.....Vädret idag har inte varigt finns. Ena sekunden så regnade det och andra så blåste det. Någon gång så hände båda sakerna på samma gång så det var omöjligt att gå ut.

Nu på eftermiddagen så hade jag tänkt att ha en liten tjejträff med några av mina klasskompisar och det ska bli jätte kul. Men först måste det vara fint i huset. Vi ses!




Frukost


Spanien, tips hjälper

Nu känner jag mig fri. Jag har skrivit klart min uppsats om Spanien och den är redo att lämnas in. Fast jag vet nog inte hur jag ska komma hem efter skolan imorgon, och jag tar inte buss! Jag ångar verkligen att jag klev på bussen hem idag. Jag trillade nästan på bussen. Eller rättare sagt halkade. Som tur så var det en fot som tog imot så att jag inte halkade längre. Men i alla fall så har jag släppt den värsta ångesten nu "läxångest". Använde mig ut av Blondinbellas tips och de funkade jätte bra. Vi måste ju säga till henna att skriva fler tips för ni har väll provat de?






Beyonces

Har hört att många har lystnat på Beyonces senaste skiva. Det har jag också gjort (!) Om ni ska lyssna på låtarna på hennes nya skiva så kan ni ju köpa skivan. Det är ju olagligt nu att ladda ner filer från internet, dock finns det vissa som gör det ändån. Och det är ju lite trist. Sjvälv har jag lyssnat på låtarna på youtube och det kan man ju också göra.  Men som sagt lyssna på hennes låtar, de är fantastiska! Föresten är det någon som ska se hennes konsär i globen nästa onsdag?


Tisdag 5:e Maj

Nu har jag ångest! Åkte buss hem från skolan idag och det var sista gången som jag åker buss med kryckor. Väskan som satt på min axel bara åkte av hela tiden och det var jätte pinit. De flesta stirrade på mig med den där underligga blicken. Precis som om de ville fråga vad som hade hänt fast det kom inte ut ett ljud ur munnen på de. Men i alla fall så kom jag hem och det var ju tur de. Annars gick skoldagen ruskigt fort. Det kanske berodde på att det var kul. NO-lektioner är ju kul. Jag skulle gärna kunna tänka mig fler lektioner med kungar, drottningar, monarki och republik. Om det nu är något ämne som jag vill att vi ska arbeta med mer så är det ju NO.


Nu ska jag plugga, andvänder mig ut av Blondinbellas tips.


Pluggtips del2

Vi har prov nu i veckan så jag tänkte att det kanske vore bra med ett plugg tips. De här tipsen är mer inriktat på prov. Jag obsarverar att proven är från Isabella Löwengrip (blondinbella)

 

1. Planera din tid, boka pluggtid med dig själv i kalendern då du ska läsa. Skriv upp hur många sidor du behöver gå igenom per dag. Alltså, spara inte allt till sista kvällen (!!)

2. Jag brukar skumma igenom ena kapitlet först. Så jag får ett humm om vad det handlar om. Sedan går jag igenom instuderingsfrågorna som brukar finnas efter varje kapitel i en skolbok om man har tur, så att man ser vad det frågas om.

3. Sedan läser jag kapitlet ordentligt och antecknar under tiden. Anteckningsblocket är min bästa vän under pluggtiden för hjärnan memorerar allt mycket bättre om du skriver samtidigt. Försök att anteckna så mycket som möjligt om det du läser. Skriv även upp om det är något du inte förstår, fråga läraren eller kompisen efteråt.

4. Efter att jag har gått igenom alla kapitel och antecknat under tiden så brukar jag ta några dagar då jag bara läser på anteckingarna.

5. Någon dag innan provet brukar jag hitta på egna frågor till mig själv. Te.x. “Vad anser judendomen om teodicéproblemet?” Sedan läser du frågorna högt för dig själv och svarar på eller ber någon i din närhet öva med dig.

Tänk på att:

- Alltid börja minst en vecka innan.

- Att läsa på allt kvällen innan är en dum idé

- Läs lite varje dag, 1-2 timmar efter varje middag?

- Läsningen blir mer effektiv om du antecknar samtidigt

 

 



 


Ganska lugnt i veckan



- Onsdag, vårdsentralen med hälen. Suck, ennu en gång....

- Fredag, Göteborg!!

- Söndag, ta bort stygnen från min fot. Längtar inte!



I mitten av Ängelholm

Berättat lite mer om fiket i stan nu så ta för er!
Direkt efter skolan så kom mamma och körde upp mig i stan. Sedan så skuttade jag till ett mysigt café som inte låg så långt bort. Jag är inte så bra på att gå med kryckor så det är ganska så jobbigt. Egentligen så skulle jag gå till doktor vid den tiden fast jag fick två tider och så valde jag tiden som var lite senare. Jag tog en mumsig kladdkaka och satte mig på caféets uteterass och njöt av solen.

Lite senare så var det dags att åka till läkarmottagningen för att titta på hälen och linda om bandaget. såret såg fint ut och det hade läkt bra. Jag skulle dock gå på penselin i några dagar men det är ju inte så farligt. Men efter som jag inte fick penselinet hos läkaren så fick jag åka upp till Apoteket och hämta ut. Svårt var det inte men det tog lång tid och jag fick stå i kö i minst 10 min.

Jag fick ju ont i huvudet efter men annars så har eftermiddagen gått galant!

 


Penselin



Måndag 4:e Maj

Hej på er!

Har inte haft en så trevlig dag idag. Efter skolan så gick (skuttade runt) jag till ett café i stan och nu när jag kommit hem så har jag fruktansvärt ont i huvudet. Det känns som om gud straffat mig på något sätt, om han nu finns rättare sagt. Men i alla fall så gick skolan bra. Fick mycket uppmärksamhet och det var snällt. Jag vill värklien inte bli behandlad som en prinsessa. Det tycker jag är lite oförskämt av mig men det är ju jätte snällt att de hjälper mig och att det bryr sig om hur man mår. Vilka klasskompisar jag har, riktigt underbara!



Nu kommer en outfit. Det var ju länge sedan nu:

Svart pros, blå linne fårn marlvin och bälte från medel....


Leggins från Rockabilly


Fina Göteborg

Nu har jag beställt en resa till Göteborg på fredag! Ska bli riktigt kul. Hade inte tänkt att gå på Liseberg. Men shoppa ska jag göra, extremt! Ska också hämta mammas kusin som bor i Moskva i Ryssland. Hon tar flyget till Göteborg för att hälsa på och efter som jag inte kan ryska så särskilt bra så blir det att prata engelska hela tiden. Hon är i Sverige i 11 dagar och på den tiden så ska vi hinna att umgås och ha det trevligt. Men om ni är vid Göteborgs flygplats så kanske du ser mig.

Ni kanske tycker att jag är lite tråkig som inte går på Liseberg när man får chansen. Fast jag åker oftast inte karusell. Om jag någon gång är i en nöjespark så åker jag bara 20% av alla karusellerna. För när jag var 8-år och var i Danmark på Tivoli så åkte jag slänggungorna. Det var så obehagligt och jag blev så illamående. Sedan dess så har jag inte åkt snurrkaruseller för jag är rädd att jag ska spy. Och det är ju inte så kul. Nä, så istället så valde jag att ta en fika på stan med min ryska vän.

 




 

 


En förlust som läker aldrig

Tänkte bäretta lite nu om artikeln som jag läste i tidningen i morse. Som sagt så var det en tolvårig pojke som varigt kidnappad i 10 år och han har än inte blivit hittad. När jag tittade lite längre ner i texten så stod det Ängelholm. Ängelholm?! Men herre gud, det är ju i Ängelholm jag är i nu och bor här. Det var lite läskigt. Tänk så kommer det någon och kidnappar mig. Att det finns sådana människor som gör sådant. För en månad sen så hittade det en död man vid Rönneå. Fast det visste inte om han hade blivit mördad eller inte. Men nog om det och mer om artikeln. Det var en pojke som hette Henrik och år 1999 så blev han kidnappad. Lite hemskt när han bara var 2-år gammal. Poliser och "detektiver" har än inte lyckats hitta Henrik så de tror att han gått bort. Hanns mamma tänker på han varige dag. Och varige gång hon tänder ett ljus så tänder hon det för han och gråter tårar för att han ska komma tillbaks.

 


 

 


Söndag 3:e Maj

Godmorgon!

Vaknade för en kvart sedan och läste tidningen (hd). Läste en artickel om en tolvårig pojke som varigt kinappad i 10 år och han har än inte blivit hittad. Berättar mer senare.....I alla fall så gjorde jag mig en koppte, rögle te. Schemat idag är ganska så tomt. Fast vad kan man göra med en skadad häl. Troligen inte så mycket men vi får se vad som händer. Jag älskar värkligen powerdagar som är fylda med överaskingingar, och vem vet. Den dagen kanske är idag.
Sköt om er så länge!


 

Är skräp mat nyttigt?

Jag vet igentligen inte om det är bra att äta skräp mat. Men jag blir i alla fall inte tjock och jag går häller inte upp i vikt av det. Anna Skipper kanske inte gillar de. Men det händer ju faktiskt bara en gång i veckan att det kommer in en hamburgare. Det är oftast bara på helgerna. Men om jag kommer hem sent efter en träning så kan det hända att det kommer in skräpmat då. Men det händer inte så ofta. Om jag ser på "fetma" program som typ trillers om skräpmat och överviktiga människor så äter jag inte skräp-mat efter fem dagar. Jag blir så äcklad, blir inte ni det?! Ush, jag ryser bara jag tänker på det!

Glass är ju också onyttigt men ändå gott. Jag brukar äta glass lite oftare kanske t.o.m. 3 gånger i veckan. Men tre glassar är väll samma sak som en hamburgare+pomfrit. Eller? Är det mer kalorier, mindre eller lika mycket. Kan du svara på det. Vad är nyttigast, tre glassar eller en hamburgare+pomfrit?







Pinakolada!

Har varigt ute och solat och läst min nya bok, Skuggaren. Har läst ut Marley och Jag så jag tänkte läsa lite deckare nu. Men i alla fall så hade jag foten högt och bara låg och kopla av. Jag har nog blivit lite beroende av smärtstillande. Det hjälper så bra. Men det är inget att jag tar mer en tre tabletter om dagen utan att jag tar som jag ska fast jag känner mig trygg med de jag äter. Des utom så har jag inte ont och det är ju jätte bra. Fast när jag tar smärtstillande på natten innan jag kryper till sängs så brukar det värka otroligt mycket fast jag tagit smärtstillande.

Nu var det sluttjatat om medisin och panodil. Nu ska jag mumsa i mig en hamburgare. Ha det jätta bra!

 

                                                 

Lördag 2:e Maj

God eftermiddag på er!

Sköna lördag. Jag har sovit ganska så länge idag. Baknade vi halv 12 tiden ungefär och har för det mästa bara vilat foten. När jag vaknade så gjorde jag mig en frukost. Tog en kopp te och ett stort knäckebröd och satte mig i soffan och vilade foten. Sedan så råkade jag slumra till så sov jag i nästan en timme. Efter jag hade sovigt så tog jag en duch. Jag fick sätta en plastpåse runt foten och knyta fast den hårt så att den inte skulle åka av och att bandaget runt foten skulle bli blött. Jag lyckades ganska bra. Fast jag blev lite blöt eller rättare sagt fuktig på tårna. Men det spelar ju inte så stor roll. Jag har ju skadat hälen. Vi syns lite senare!


Läste också en bokinnan jag slumra till...
 

Cykelolycka del2

Efter operationen så var jag jätte trött så jag gick och la mig med en gång. Jag fick sova på sjukhuset för att det var försent för att åka hem, och det var också mitt i natten. Jag fick en slang med vätska i i armen och när jag låg och sov så var den bara i vägen. Jag kunde inte vända och vrida mig för slange hängde inte med.

Det var riktigt jobbigt att sova på natten och jag vaknade minst tio gånger. När det var frukost så var jag inte hungrig. Och jag hade fortfaranden slangen i armen. Det var så jobbigt. När jag skulle gå tillbaka till rummet där jag "bodde" så fick jag asa med mig slangen.

Till sist så fick jag ta av mig den besvärliga slangen och börja gå med kryckor istället för rullstol. I början så var jag inte så bra på att gå på kryckor med det blev bättre och bättre ju mer jag använde det. Till slut så var jag redo för att åka hem. Jag slank in inom en kiosk och köpte en Marabou stång som jag kunde smaska på. Den hjälpte lite och fick mig tänka på annat.

 

 

 





Cykelolycka del1

Ush. Det är lite jobbigt att försöka berätta denna historien om hur det gick till med den alvarliga cyckelolyckan. Men jag ska i alla fall göra ett försök. Här kommer första delen ur händelsen, detta hände igår.

När jag och tjejgänget skulle cykla till ICA för att köpa glass så cyklade jag på Elins cyckel. Jag förstod mig inte riktigt på den så jag råkade bråmsa och föll bakåt på cyklen och fastna med hälen i ekrarna. Samtidit så råkade jag trampa så cykelhjulet snurrade två varv. Min häl kom i kläm och jag skar upp hela sidan av hälen. Det blev ett djupt sår från vänstra sidan av hälen till den högra.

Jag skrek på hjälp och tjejerna försökte att ringa hem till mig med deras telefoner. Plötsligt kom det en man som fick bära in mig i ett hus som låg aldeles intil. Han tvättade av såret med vatten och använde Alsolösning. Det sved så klart när jag tvättade men jag hade andra tankar i huvudet istället. Jag tänkte mest på hur det skulle gå under denna månaden. Ingen tennis eller sporter på tre veckor. Och jag som längtat så efter tennisen på grusbanorna.

Jag fick lida i en kvart ungefär sen fick jag åka till akuten. På akuten gav det mig Panidil (smärtstillande) och efter bara ett par minuter så var smärtan som borta. All tjejerna följde inte med, bara Nelly. Jag fick sitta i rulstol och Nelly körde den, det var så kul! Efter ungefär 10 min igen så fick vi rönka foten. Som tur var så vad det inte något brutet. Då kunde jag pusta ut lite grann. Men jag hade fortfarande ett stort sår på hälen och jag viste inte vad jag skulle ta mig till. Till slut så fick vi vämta ytligare 10 min för att jag hade EMLA plåster på armväcken.

Jag fick en överaskning när jag såg att Johanna och Elin kom in till pasientrummet (där jag låg). Jag blev aldeles varm inom mig och jag är så stolt över att jag har så bra kompisar. Plötsligt så kom det in en sjuksköterska och satte en kanul i min vänstra arm. Det kändes lite jobbigt, men det gjorde inte alls ont när hon stack in nålen under min hud.  I kanylen så sprutade det in en vätska som kallades för.....nej, jag kommer inte ihåg riktigt men det var i alla fall någon vätska som skulle hjälpa mitt sår att läka och så att det inte skulle bli infikterat.

Jag skulle sy ihop såret också. Jag fick välja, mellan att lokal bedöva, de vill säga att man bara bedöver foten. Eller att bedöva hela mig, att jag skulle sova. Jag bästemde mig för att bedöva hela mig men då var vi tvugna till att åka upp till Helsingborgs sjukhus och göra operationen där och det var precis vad jag gjorde. När jag kom fram till Helsingborgs sjukhus så sa dett att operationen skulle starta kl 21.00 och då var det bara att vänta.....




Fredag 1:a Maj

God morgon! Sovit gott?

Inte jag. Har spenderat hela natten på sjukhuset och det var inte så bekvämt. En cyckelolycka inträffade mig igår och jag berättar mer sedan. Det var också därför jag inte bloggat igår.

Vädret idag är fint. Riktigt mysigt faktiskt. Jag är sugen på att åka ner till stranden för att bada men det kan jag ju inte med min fot. Varför ska saker just hända mig mest när man som minst behöver det. Det skulle ju hända mycket roliga grejer nu i maj som jag kommer missa p.g.a. foten. Ush, valborgsdagen ä absolut inte min turdag!




RSS 2.0