Självförtroende

Här kommer böcker om självförtroende. Nu för tiden så finns det många som söker själförtroende och varför inte leta i böcker? (dock blev det bara 3 böcker)

http://1.bp.blogspot.com/_HKZsSrbKCcc/SdH_R_a2ERI/AAAAAAAAAew/xEwfaTS64HQ/s320/ful+eller+snygg.jpg

"Ful eller snygg?" är den andra delen i en trilogi av Scott Westerfeld, i vilken en skräckvision om samhället målas upp. Vilka framtida konsekvenser kan dagens utseendefixering och otyglade konsumtionskultur få om den inte hejdas? 

I Westerfelds dystopi "Snyggingstan" råder total ytlighet och cynism. För dess invånare finns inget som betyder så mycket som det perfekta utseendet, de rätta attiraljerna, och det särpräglade beteendet.  

Tally, som också var huvudperson i "Ful", har nu övergått till den "Snygga sidan" och lever det utsvävande liv som kännetecknar en "Snygging". På en fest kommer hon i kontakt med en gestalt ur det förflutna: Croy från utkanten av stan där alla "fula" är bosatta. Tally och hennes pojkvän Zane ska genom Croy få tillgång till varsitt koncentrationsförhöjande piller. Zane reagerar dock negativt på pillret och måste uppsöka läkare. Den enda läkare som kan hjälpa honom finns utanför stan...  
 Vem bryr sig!

Andra delen i serien "Hemligheter och pinsamheter" handlar om Anisa, alltså Nisse. Hon som bor i den stora villan med swimmingpool och spaavdelning.

Hennes självförtroende är stort som en elefant. Men hon retar sig på Hugo. Varför måste han gilla henne när hon tycker att han är bara jobbig. När de ryker ihop på en fest inser hon att hon faktiskt är kär i honom. Men det törs hon inte visa för varken honom eller Diana och Maja.


http://www.bokrecension.se/images/Q/1ff/9175886936.jpg

Den här behändiga boken vill lära oss att tänka stora tankar och få oss att se vår egen potential. Att läsa Mark Tyrrells bok är som att hitta en nyckel till den egna styrkan och kreativiteten. Nyckelorden är god självkänsla och positivt tänkande.
Det är de egna tankarna som avgör om vi når våra mål och drömmar. Vi skapar med andra ord vår egen verklighet och något så enkelt som att ändra sitt tankemönster kan därför vara vägen till ett nytt liv. Fast enkelt är det förstås inte, det handlar om att bryta djupt rotade vanor och då kan en mentor i bokform komma väl till pass.
Först och främst gäller det att lära sig att tänka positivt. Många av oss lägger krokben för oss själva genom negativa tankar och föreställningar. Att i stället börja föra en positiv inre dialog skapar entusiasm och motivation och leder ofta till lyckade resultat. Boken tar också upp hur viktigt det är att ha tydliga mål och modet att tro på sig själv. Vidare finns ett kapitel om att sätta gränser och kommunicera på ett rakt sätt. Läsaren får också lära sig vikten av att slappna av och njuta av livet. Här finns enkla övningar och olika exempel som är lätta att känna igen sig i.
Den här boken är som en riktigt god och klok vän. Med konkreta råd, uppmuntran och inspiration hjälper den läsaren att avslöja negativa tankemönster och utveckla en positiv och resultatinriktad attityd. Den är bra att ha liggande i väskan, på skrivbordet eller vid sängen. Redo att plockas upp när den positiva energin behöver fyllas på.


Kommentarer

PS,vid spam eller kränkningar spårar jag IP-adressen

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (visas bara för mig)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0