Harry Potter och Halvblodsprinsen

Ska berätta lite om filmen som jag såg igår, Harry Potter och halvblodsprinsen. För er som inte sätt filmen så kan ni kika in detta.

Trolldomsministeriets Cornelius Fudge har tvingats se sanningen i vitögat och bekräftar att Han-som-inte-får-nämnas-vid-namn är tillbaka och värvar anhängare för att gripa makten. Harry Potters sjätte skolår vid Hogwarts skola för häxkonster och trolldom kantas av rädsla och varningar. Harry lyckas äntligen med sina lektioner i trolldryck tack vare anteckningar i den lärobok han lånat, som en gång tillhört någon som kallar sig ?halvblodsprinsen?. Samtidigt får han privatlektioner av Albus Dumbledore, som avslöjar hemligheten bakom Voldemorts odödliga själ.

Kärlek:
Det finns en beundrare som är förälskad i Ron. De blir ihop och Hermonie blir rasande. På kemilektionen med den nya läraren så blandar Hermonie en kärleks-dryck som hon lägger i ett meddelande från en tjej som egentligen inte gillar Ron. Men när ron öppnar detta kärleks brev "från henne" så blir han förälskad i den tjejen som visades på bilden i brevet. Hermonie vill nämligen göra Rons flickvän avundsjuk och sedan göra slut. Men detta tyckete Harry inte var så bra så han går till kemi läraren för att hitta ett botemedel. Det gör kemi läraren och ron blir som frisk igen. Trodde han ja.... Men läraren bjöd på honungsöl och Ron föll rakt ner på matten. Han kvävs och kan inte andas. Harry letar igenom kemilärarens alla lådor efter ett kvävande medel om gör så att Ron får den luft han behöver. Det fixar Harry på nolltid och de går sakta men säker bort mot sjukhuset. När han vaknar upp så är han plötsligt är i Hermione

Roligt:
När Harry ska använda kemiboken (som till hörde halvblodsprinsen en gång i tiden) till att göra troll drycker så lyckes han att göra en behovs dryck. Det vill säga att om man vi vara glad så blir man det när dricker den. Och han blev jätte rolig när han drack från drycken. Då skrattade man en hel del.

David Yates återvänder som regissör i denna film och vi får även se Daniel Radcliff, Emma Watson och Rupert Grint i rollerna som Harry, Hermione och Ron.



De här kan ni se i filmen


Kommentarer
Postat av: J A G D E S I G N A R D I N B L O G G

Kikar in och önskar dig en trevlig lördagskväll !

2009-07-18 @ 16:33:48
URL: http://designbyjessica.blogg.se/

PS,vid spam eller kränkningar spårar jag IP-adressen

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (visas bara för mig)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0