Biografier

http://www.bok.nu/img.php?imageid=115870&width=150

Tina Browns lysande bok om prinsessan Diana handlar om klass, på flera sätt. Innehållsmässigt förstås, eftersom Diana Spencer var en aristokrat född på kunglig mark. Men också till formen är Tina Browns biografi över Diana en produkt av klass."
Björn af Kleen, Sydsvenska Dagbladet

Över tio år har gått sedan Dianas död och hon är fortfarande ett mysterium. Var hon en "folkets prinsessa" som tog världen med storm genom sin skönhet, blyghet och längtan att göra gott? Eller en manipulativ "mediahäxa" som nästan fick kungahuset på fall?
I Dianabiografin möter vi båda sidorna av henne: domen får vi fälla själva.
Dianabiografin ger en fascinerande inblick i den engelska överklassens liv med ett fängslande galleri av kvinnor som lever i ett samhälle där det mesta påminner om svunna tider med gammaldags, strikta koder som reglerar tillvaron in i minsta detalj.


http://www.bokia.se/jackets/large/63/9789137131863.jpg

Träffsäker, hjärtevärmande, fylld av humor - om en storstadskvinnasöden och äventyr på den engelska landsbygden

Judith O?Reilly var en inbiten storstadsflicka. Hon älskade pulsen i London, hon älskade shoppingen, utelivet, vännerna ? Hon var inte alls typen som skulle bosätta sig i en by på landet. Ändå lät hon sig övertalas till detta av sin man, som plötsligt och oförklarligt gripits av längtan efter det stilla lantlivet. Hur kunde två personer som levt tillsammans så länge ha så olika drömmar?
     På väg norrut börjar Judith undra om det var hormonerna - hon är gravid med tredje barnet - eller ren galenskap som gjorde att hon lät sig övertalas. Men nu finns ingen återvändo. Hon sitter i bilen och målet är Northumerland, ett grevskap på gränsen till Skottland där familjen har sitt sommarhus, det hus som efter en genomgripande renovering ska bli deras permanenta hem. Familjen består av Judith själv, barnledig journalist, en sexåring, en fyraåring och en bebis på väg. Och så mannen, han som längtar efter stillheten på landet, han som fortfarande har sitt kvar jobb i London ?


http://client.bokskotten.stare-d.se/images/books/1887.jpg

Det härär en av de största och mest omfattande böcker som gjorts om konstnären Carl Larsson. Han befann sig i centrum av den svenska konstutvecklingen och skapade tillsammans med sin hustru Karin en värld vars ideal har präglat generationer av svenskar. Boken rymmer ett stort antal av de bästa verken, målningar som präglat Sverige genom generationer. Här finns också  mängder av fotografier samt en aldrig tidigare publicerad brevväxling mellan vännerna Carl Larsson och prins Eugen. De närmare åttio breven ger en personlig inblick i de båda konstnärernas liv och en bild av svenskt kulturliv decennierna kring förra sekelskiftet. Boken innehåller också en kort biografi över Carl Larssons liv och verk - en historia som är minst lika fängslande som hans målningar


http://www.bokia.se/jackets/large/12/9789186067212.jpg

En sann berättelse om en ung pojke som blev sviken av den person han älskade allra mest - sin far.

Från det att Duncan var fyra år blev han utnyttjad av sin pappa. En fruktansvärd hemlighet som han bar på sina små axlar. Uppvuxen i ett hem där sjuka ritualer var en del av vardagen, blev Duncan manipulerad, retad och sexuellt utnyttjad av sin egen far.

Övergreppen pågick i tio års tid och satte djupa sår i den unga själen. Sår som ledde Duncan in i missbruk och kriminalitet. När han en dag som vuxen ser sin pappa hand i hand med en liten pojke bestämmer han sig. Det handlade inte längre bara om honom, andra tvingades uthärda samma sak. Han anmäler sin far för sexuellt utnyttjande av barn.
Det här är hans skakande berättelse om hur han tog tillbaka makten över sitt liv

Kommentarer
Postat av: Mia

Hej du, har du lust att klicka dig in på http://www.asusnordic.com/summertour/?p=351 och rösta på mig o min syster... det tar typ 3 sekunder du behöver bara klicka på lilla snäckan bredvid bilden.. vore himla fint av dig och skriv en kommentar så att jag kan tacka dig senare...

peace

2009-06-27 @ 20:45:38
URL: http://metrobloggen.se/miiia

PS,vid spam eller kränkningar spårar jag IP-adressen

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (visas bara för mig)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0