Ungdoms böcker

http://www.bokia.se/jackets/large/68/9789127118768.jpg

Jenna ägnar massor av tid åt att smyga på Sakke, titta på Sakke, tänka på Sakke, planera hur hon ska stöta ihop med Sakke liksom av en slump. Jennas bästis Susanna tycker att hon är jobbig, vill helst vara i stallet men följer med ändå. När Jenna bestämmer sig för att sluta rida får de allt mindre gemensamt. Avskyn för skolans snyggaste tjej, Ullis, som bara råkar gå i deras klass är snart det enda de kan enas om. Men Ullis bor granne med Jenna och kanske förstår hon mer än Susanna någonsin gjort 1; om Jennas mamma, om att vara den som alltid lagar middag och städar och om att vara den som alltid tar hand om.

Ullis mamma är alkis, Jennas är sjuk, svårt sjuk.

Jenna Wilson är tretton år och i taket i hennes rum har hon och mamma klistrat upp stjärnor som lyser i mörkret. Det ingen vet är att under en speciell stjärna har Jenna gömt en dikt.



Gossip Girl är den anonyma berättaren i böckerna om ett gäng privilegierade ungdomar som bor, lever och sover (ibland med varandra) på New Yorks Upper East Side.

GOSSIP GIRL tar oss med in i deras värld - en värld där alla är rika och vackra, där allting är fantastiskt och där svartsjuka och svek finns överallt. Invävt i historien får vi det senaste skvallret på sidor som är gjorda för att se ut att komma från webbsajten www.gossipgirl.net.

Undrar du hur den rika halvan lever? Det kan jag berätta. Jag är en av dem.

S är tillbaka från internatskolan. Hennes hår är längre och ljusare. I hennes blå ögon finns en hemlighetsfull och mystisk blick. Om vi inte ser upp kommer S att bli lärarnas favorit, komma till partyt i den underbara klänningen som vi inte kunde bära upp, stjäla våra pojkvänner och helt enkelt förstöra våra liv.


http://www.bokia.se/jackets/large/57/9789170016257.jpg

Uppmärksammad ungdomsroman av författaren till succén Glappet

Signe är 15 år och går i nian. I klassrummet är hon nästan osynlig, det är killarna som dominerar. En dag kommer en ny elev till klassen: Saga, en tjej med självförtroende och styrka. Hon är tusen gånger starkare än de andra och vågar framföra sina åsikter. Signe och de andra blir nyfikna, saker och ting förändras i klassen. Men till vilket pris?


http://vandrarvild.files.wordpress.com/2009/03/sa-lange-vi-bada-andas2.jpg

Att vara oåterkalleligt förälskad i en vampyr är som en underbar fantasi och en mardrömsliknande verklighet.

Den hett efterlängtade avslutningen på Bellas och Edwards omöjliga kärlekshistoria avslöjar hemligheter och mysterier i denna romantiska saga som har förtrollat miljontals läsare världen över.

Bella slits mellan sin intensiva passion för Edward och en djup vänskap med Jacob. Året som gått har varit minst sagt omtumlande och fullt av längtan, saknad och förtvivlan.

Valet att ansluta till en mörk och förförisk värld av odödlighet eller att fortsätta ett mänskligt liv har blivit den tunna tråd som vampyrernas och varulvarnas öde hänger på.

Bellas val sätter igång en kedja av händelser som kommer att få oanade och förödande konsekvenser för alla inblandade


Kommentarer
Postat av: ada

:) allt bra med dig ?

2009-06-12 @ 20:59:21
URL: http://adada.blogg.se/
Postat av: ada

sv: vad bra :) vad ska du hitta på i helgen?

2009-06-13 @ 11:01:14
URL: http://adada.blogg.se/

PS,vid spam eller kränkningar spårar jag IP-adressen

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (visas bara för mig)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0