Startar kampanj

Nu startar jag en kanpanj om böcker. Många vill ha boktips på böcker till sommaren och nu fixar jag detta! Varje lördag så kommer jag tipsa er om bocker som man kan läsa under sommarlobet. Ibland blir det tjocka böcker, tunna böcker, judböcker och kanske böcker för de små. Så nu drar kanpanjen igång, tre böcker kommer här!

Temat idag är deckare: 
http://2.bp.blogspot.com/_roCxYtXqiUs/SeTCcaK6hnI/AAAAAAAAAH4/4Pbaf2rSvoE/s320/dyrbar_karlek_pocket.jpg
Det kändes märkligt att snart fylla femtio, tänkte Miriam. Hon hade haft tur med generna för hennes ansikte var prytt med skrattrynkor och några få rynkor runt ögonen. Några enstaka, tunna fina linjer löpte från mungiporna runt munnen. Många i samma ålder var betydligt skrynkligare. En sak hade Miriam lovat sig själv, det var att inte köpa en massa dyra krämer som lovade runt och höll tunt. Att gå till plastikkirurgen för att dra ihop ansiktet till en spänd ballong kunde hon inte heller tänka sig. Det var ingenting att sträva efter! Hon åldrades hellre med stolthet än med stygn. Mitt i sina funderingar ringde det på dörren, hon reste sig upp, gick ut i hallen och öppnade den. Utanför stod deras granne, Viola Svalborg.

Hej, vad gör du, frågade Viola och tittade fundersamt på Miriam.

Inget särskilt faktiskt, satt mest i mina egna tankar. Kom in en stund! Om du vill sätter jag på en kanna kaffe.

Viola klev in, gick rakt genom köket ut till altanen och satte sig i en av stolarna med de tjocka blommiga dynorna i alla regnbågens färger. Miriam följde efter henne och lade märke till att hon såg spänd ut.

Har det hänt nåt?

Tja, det skulle man kunna säga! Kennet tänker lämna mig och barnen, sa Viola och brast ut i gråt och gömde ansiktet i händerna.


http://bibliotekstipset.files.wordpress.com/2009/05/barn-44.jpg

Moskva 1953. Stalins järngrepp är hårt och obarmhärtigt och säkerhetstjänsten är brutal och urskiljningslös. I detta "perfekta" samhälle verkar officeren Leo Demidov - en krigshjälte som också är hängiven sovjetmedborgare och lojal mot sin arbetsgivare. Men han har börjat tvivla ... tvivla på ett samhälle som kommenderar sina medborgare att tro att brott inte existerar och där oskyldiga kan torteras till döds och man försöker mörka ett barns död. För, som titeln anger, handlar det om en lång rad ouppklarade barnamord.

Atmosfären och tidsandan i Stalins Sovjet tillsammans med de brutalt omskakande barnmorden, samt det faktum att den baserar sig på verkliga händelser, gör Barn 44 till en sällsynt begåvad och häftig thriller.


http://www.bokia.se/jackets/large/65/9789100122065.jpg
Midsommar på Shetlandsöarna, den tid på året när fåglarna sjunger vid midnatt och solen aldrig går ner. I en avlägsen dal, precis vid vattnet, ligger Herring Gallery. Här förbereder man en vernissage, och Jimmy Perez, poliskommissarie på ön, är en av gästerna. Det är förvånansvärt nog ganska glest med besökare, trots att många inbjudits. Så anländer en okänd, välklädd man, , går fram till en målning och brister ut i häftig gråt. Perez tar honom åt sidan och det framgår att mannen inte vet vem han är och varifrån han kommer. Och så är han plötsligt försvunnen. Nästa dag hittas han mördad i en lada intill, med en clownmask för ansiktet?

Vita nätter är den andra, fristående delen i Ann Cleeves deckarkvartett som utspelas på Shetlandsöarna. Den första delen, Svart som natten, belönades med Duncan Lawrie Dagger för bästa deckare 2006 och nominerades till Martin Beck Award 2007

Hoppas att ni läser någon av böckerna i sommar!

Kommentarer
Postat av: Anonym

Nu har det kommit en blogg om självförtroende!Det jag vill med min blogg,äre precis det - stärka andras självförtroende.I bloggen kan man läsa intervjuer med folk med olika dåliga självförtroende,man man få tips och råd hur man stärka sitt eget,eller tillomed sin kompis självförtroande.Läs också min egen histora om när mitt dåliga självförtroende som fick mig på självmords tankar.Det finns folk som verkligen behöver detta!Besök den,det gör ingen skada.Detta SKA ge en effekt,men då åste vi hjälpas åt..

http://jjuno.blogg.se

//TACK SKA DU HA!!

2009-06-06 @ 12:59:48
Postat av: Anonym

vad tycker du om botox silikon osv? skriv gärna någon kommentar om de under "godmorgon"

2009-06-06 @ 14:23:43
URL: http://deity.blogg.se/
Postat av: Johanna Månsson

SISTA CHANSEN ATT VINNA REDKEN PRODUKTER I MIN BLOGG IDAG!

2009-06-06 @ 15:24:44
URL: http://johannamansson.com
Postat av: a home far away

Hoppas att du har haft en fin dag!



Kram Gunilla i Singapore

2009-06-06 @ 15:57:52
URL: http://www.vitaanglar.blogspot.com
Postat av: Kristin

Hejsan! Är du sugen på en ny bloggdesign? Just nu har jag försäljning på fem stycken i min blogg, i olika stilar för både tjejer och killar. Bara 150 kronor. För att se dem samt få mer information, klicka på länkarna nedan!



http://liddie.blogg.se/2009/february/saljes-1.html#comment



http://liddie.blogg.se/2009/march/saljes-5.html#comment



http://liddie.blogg.se/2009/march/saljes-7.html#comment



http://liddie.blogg.se/2009/may/saljes-10.html#comment



http://liddie.blogg.se/2009/may/saljes-11.html#comment



http://liddie.blogg.se/2009/june/saljes-12.html#comment



Om du vill ha en design helt enligt dina önskemål kan du beställa en alldeles egen för 200 kronor! Läs i sådana fall mer om det genom att trycka på knappen där det står "bloggdesign" i min header. Ha en bra dag : )

2009-06-06 @ 17:22:58
URL: http://liddie.blogg.se/
Postat av: Kikan

Alltid kul med boktips! böcker är ju det bästa som finns! Kram Kikan

2009-06-06 @ 19:24:29
URL: http://hemmahoskikan.blogg.se/

PS,vid spam eller kränkningar spårar jag IP-adressen

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (visas bara för mig)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0